Horoskopi ditor – 24 shkurt 2023

Dashi (21 Mars – 19 Prill)

Një figurë autoriteti mund të duket se po shkatërron një plan tuajin brilant sot. Edhe më frustruese, ata ndoshta nuk po ju japin një mohim të drejtpërdrejtë. Në vend të kësaj, ata ka të ngjarë të bjerë shi në paradën tuaj me ankesa të pafundme të paqarta – ndoshta me shpresën se “jo” më në fund do të vijë nga ju dhe jo nga ata! Identifikimi i asaj që mund të përballoni të bëni vetë mund të jetë vendimtar. Nëse jeni në gjendje të paguani sipas mënyrës tuaj, ka më pak që dikush tjetër mund të bëjë për t’ju ndaluar.

Demi (20 Prill – 20 Maj)

Besimet tuaja kufizuese mund t’ju pengojnë potencialisht. Ndërsa Hëna në shtëpinë tuaj të 12-të neurotike provokon Plutonin e fuqishëm, merrni parasysh idenë se ankthet tuaja personale dhe parimet e një filozofie që ju keni përzemër mund të kombinohen në një strukturë shtypëse që është më e keqe se shuma e pjesëve të saj. Kontrollimi me bashkëmoshatarët mund t’ju ndihmojë të dilni nga koka juaj dhe të lidheni përsëri me realitetin. Edhe pse jeta ka kufizime legjitime, përpiquni të mos i bëni ato më të mëdha se sa janë në të vërtetë!

Binjakët (21 Maj – 20 Qershor)

Një debat politik mes miqsh ka potencialin të dalë jashtë kontrollit pa paralajmërim. Ndoshta ka të bëjë më shumë sesa thjesht se sa të forta janë idetë tuaja – edhe nëse keni të drejtë, mund të goditni vendin e lënduar të dikujt tjetër. Të kuptuarit e asaj që besoni është e rëndësishme, por ndoshta është më mirë ta përpunoni vetë për momentin. Pasi Hëna kalon në shtëpinë tuaj të 12-të, ju mund të mos dëshironi t’i ndani filozofitë tuaja me të tjerët. Shikoni brenda për të identifikuar se çfarë ka vërtet rëndësi.

Gaforrja (21 Qershor – 22 Korrik)

Luftimet për pushtet aktualisht mund ta bëjnë të vështirë një marrëdhënie të ngushtë – veçanërisht nëse nuk doni të pranoni hapur se një person ka tendencë të jetë qen i mirë. Edhe pse bërja e partneritetit tuaj në përputhje me normat e komunitetit nuk është domosdoshmërisht përgjigja, kërkimi i asaj që është e zakonshme për të tjerët në situata të ngjashme mund t’ju japë një perspektivë të dobishme. Ndonjëherë ju duhet të mësoni rregullat e pranuara në mënyrë që t’i thyeni ato në një mënyrë që është konstruktive. Lidhja juaj ka padyshim cilësitë e saj unike, por kufijtë e realitetit ende prekin të gjithë.

Luani (23 Korrik – 22 Gusht)

Konflikti mbi procedurën e duhur për një detyrë rutinë mund të bëhet shpërthyes sot. Kush me të vërtetë ka të drejtë të dekretojë në mënyrë të njëanshme se cilat janë rregullat, nëse dikush? Ndoshta ju dhe kushdo me të cilin po grindeni duhet të kuptoni se çfarë funksionon vërtet tani, në krahasim me atë që dikush mund të jetë mësuar zyrtarisht. Mësuesit e kaluar nuk duhet të jenë krejtësisht të gabuar që diçka tjetër të jetë një zgjidhje më e mirë. Përvoja juaj është një formë e vlefshme autoriteti, prandaj mos kini frikë ta referoni atë.

Virgjëresha (23 Gusht – 22 Shtator)

Afërsia aktualisht mund të jetë mbytëse për ju. Ndërsa Hëna e ndjeshme në Shtëpinë tuaj të 8-të të Intimitetit përplaset me Plutonin subversiv në shtëpinë tuaj të 5-të ekspresive, ju mund të tërhiqeni nga lidhja nëse mendoni se nuk ju jep hapësirë të mjaftueshme për të qenë vetvetja. Është e besueshme që bindjet tuaja për atë që është e nevojshme për një marrëdhënie të shëndetshme janë të vjetruara. Dhënia e çdo personi më shumë hapësirë për të marrë frymë përfundimisht mund ta bëjë lidhjen tuaj më të fortë, kështu që përpiquni ta kërkoni atë hapur në vend që thjesht të krijoni fantazmë dikë.

Peshorja (23 Shtator – 22 Tetor)

Të luash një dinamikë prindërore me dikë tjetër në jetën tënde është e mundur në këtë kohë. Ju mund të kujdeseni për përgjegjësitë e tyre si një mënyrë për t’i mbajtur ata pranë jush ose për të mbajtur kontrollin mbi to. Ndërsa Hëna kalon në shtëpinë tuaj të 8-të rigjeneruese, shfrytëzoni mundësinë për të rifilluar marrëdhënien tuaj në një mënyrë që njeh pavarësinë e çdo personi. Një lidhje e zgjedhur lirisht do të jetë përfundimisht më e fortë se ajo e mbajtur nga ndjenjat e fajit dhe detyrimit.

Akrepi (23 Tetor – 21 Nëntor)

Një kërkesë pasive-agresive për ndihmë me punët e shtëpisë ka potencialin t’ju rezultojë kundër jush tani. E drejta juaj për të ndjekur pasionet tuaja personale në vend që të merrni një tjetër për ekipin është e vlefshme – dhe ju mund të jeni personi i fundit që e dini! Megjithatë, të tjerët me të cilët ndani përgjegjësitë mund të mos jenë të vetëdijshëm se sa të çekuilibruar janë bërë gjërat. Ata ndoshta do të jenë të gatshëm ta korrigjojnë këtë nëse i pyesni në një mënyrë të arsyeshme. Snajperimi, megjithatë, kryesisht do të krijojë konflikt shtesë.

Shigjetari (22 Nëntor – 21 Dhjetor)

Një blerje impulsive mund të duket aktualisht si një mënyrë për të luftuar kundër forcave të fuqishme që po ju bllokojnë nga qëllimet tuaja më të mëdha financiare. Kur nuk ka kurrë mjaftueshëm për të shkuar përreth, një pjesë e një grupi qëllimesh të arritura më lehtë mund të jetë një çmim ngushëllues mjaft i kënaqshëm. Ndërkohë, mund të shikoni në mënyrë kritike rutinat tuaja të rregullta shtëpiake. Marrja dhe kryerja e një detyre të cilën e keni kontraktuar mund të lirojë fonde për qëllime të tjera – dhe t’ju japë krenari për një punë të kryer mirë.

Bricjapi (22 Dhjetor – 19 Janar)

Ju mund të dëshironi të jepni përshtypjen se keni mbuluar gjithçka për momentin, por emocionet tuaja të pambrojtura mund të bëjnë ende të njohur praninë e tyre. Në vend që të përpiqeni të mohoni realitetin, mund të jetë më mirë të zgjidhni të ndani të paktën disa nga shqetësimet tuaja me njerëzit përreth jush. Bërja e një zbulimi të qëllimshëm duhet t’ju ndihmojë të ruani kontrollin, në vend që të lini tensionin të rritet derisa të shpërtheni. Ju nuk mund të shmangni ndjenjat, por mund të minimizoni rrëmujën që ato krijojnë.

Ujori (20 Janar – 18 Shkurt)

Një sekret i rëndësishëm mund të zbulohet në fjalimin tuaj në çdo moment. Ndërsa hëna impulsive në sektorin tuaj të komunikimit nxit Plutonin e poshtër në Shtëpinë tuaj të 12-të të Vetë-zhbërjes, ju mund të nxirrni informacione që ju lidhin me një vepër potencialisht skandaloze që do të dëshironit ta heshtnit. Nëse nuk pendoheni vërtet për çfarëdo që keni bërë, ndoshta ta dini se nuk do të jetë aq keq! Të jetuarit në përputhje me vlerat tuaja mund t’ju japë një ndjenjë sigurie që stabilizon edhe të tjerët.

Peshqit (19 Shkurt – 20 Mars)

Hedhja e parave për një problem në komunitetin tuaj mund të duket aktualisht si mënyra më efikase për të lehtësuar çfarëdo shqetësimi emocional që ju shkakton. Pasi hëna intuitive të arrijë në shtëpinë tuaj të tretë të artikuluar, biseda me dikë tjetër duhet t’ju ndihmojë të gjeni një zgjidhje më të qëndrueshme. Ju ndoshta keni të drejtë në reagimin tuaj instinktiv se ndryshimi është i nevojshëm. Kujdesuni që të shmangni llojin e zgjidhjes së shpejtë që nuk bën shumë përtej se ju bën të ndiheni mirë me veten.

Burimi: Tarot