Huawei prezanton Wi-Fi me shpejtësi 1 Gbps

Sistemi OptiXstar FTTR është zgjidhja e re që Huawei ka prezantuar në Mobile World Congress 2022. Ky sistem mund të arrijë lidhje Wi-Fi me një shpejtesi deri në 1 Gbps kudo në shtëpinë tuaj dhe 128 kanale përdoruesish njëkohësisht. Kabllot konvencionale të bakrit janë zëvendësuar me fibër optike, duke ofruar rritje masive në performancën e Wi-Fi. Sistemi i ri do të sjellë përfitime, jo vetëm për përdoruesit e thjeshtë në shtëpi, por edhe për bizneset që mbështeten në shërbimet cloud dhe kërkojnë aplikacione për videokonferenca.

Presidenti i Huawei-t për linjën e produkteve të rrjetit të aksesit optik, Jeffrey Zhou, prezantoi sistemin OptiXstar FTTR në Mobile World Congress 2022. Gjatë fjalës së tij ai tha se zgjidhja e Huawei-t mund të arrijë lidhje Wi-Fi deri në 1 Gbps kudo në shtëpi dhe mbështetje për 128 lidhje njëkohësisht. Zhou gjithashtu vuri në dukje se FTTR do të jetë e dobishme jo vetëm për në shtëpi, por edhe për bizneset që mbështeten gjithnjë e më shumë në shërbimet cloud të kompjuterit dhe kërkojnë aplikacione për video konferenca. Sistemi i shtëpisë do të mbështesë deri në 16 lidhje Wi-Fi dhe 200 pajisje IoT në të njëjtën kohë, ndërsa produkti i biznesit mund të mbështesë 300 terminale.

Për të ndërtuar një të ardhme digjitale dhe inteligjente, Huawei nxjerr në treg vazhdimisht zgjidhje të reja. Kabllot me fibra optike sigurojnë një vonesë të padukshme roaming prej më pak se 20 m/s. Kjo krijon disa përfitime për përdoruesin, duke përfshirë gjerësinë e bandës ultra të lartë, vonesën jashtëzakonisht të ulët, lidhjet inteligjente, gjetjen inteligjente të gabimeve, menaxhimin e energjisë me vetëdije të gjelbër dhe funksionimin e sigurt.

Përveç përmirësimeve të dukshme të shpejtësisë dhe vonesës, kabllot e sistemit OptiXstar FTTR ofrojnë një pamje shumë më të pastër se telat e Ethernetit. Ato kanë një perimetër shumë më të vogël dhe një pamje pothuajse transparente, duke i bërë të vështira për t’u dalluar nga ruteri në pikat e hyrjes. Pavarësisht gjurmës së tyre të lehtë dhe të vogël, Huawei ka pohuar se këto kabllo janë mjaft të forta për të mbajtur 15 kg peshë dhe mund të zgjasin rreth 20 vjet.

OptiXstar FTTR është i disponueshëm në vend pas prezantimit në MWC 2022./ProBizz.al