Instagram tani i lejon përdoruesit të postojnë GIF në komente

Instagram, aplikacioni popullor për shpërndarjen e fotove dhe videove në pronësi të Facebook, së fundmi ka prezantuar një veçori të re që lejon përdoruesit të postojnë GIF në komente. Kjo veçori emocionuese ofron një mënyrë të re për përdoruesit për t’u shprehur dhe shton një element argëtues dhe dinamik në komunitetin tashmë të gjallë të aplikacionit.

GIF-et, ose imazhet Graphics Interchange Format, janë animacione të shkurtra, të cilat mund të përcjellin një gamë të gjerë emocionesh, reagimesh dhe ndjenjash. Ata janë bërë një formë e njohur e komunikimit në mediat sociale dhe funksioni i ri i GIF-ve në komente të Instagram-it sjell këtë prirje për përdoruesit e aplikacionit.

Për të përdorur funksionin e ri, përdoruesit thjesht duhet të prekin butonin “shto koment” në një postim në Instagram dhe më pas prekin butonin GIF për të kërkuar dhe zgjedhur një GIF nga biblioteka e gjerë e aplikacionit. Përdoruesit gjithashtu mund të shfletojnë dhe të zgjedhin GIF-të në trend, ose të përdorin shiritin e kërkimit për të gjetur një GIF specifike që përputhet me komentin e tyre. Funksioni aktualisht po shpërndahet për përdorues të përzgjedhur në mbarë botën, kështu që mund t’ju duhet të prisni pak për ta përdorur funksionin.

Kjo veçori shton një shtresë të re interaktiviteti në seksionin e komenteve në Instagram, duke i lejuar përdoruesit të angazhohen me postimet dhe përdoruesit e tjerë në një mënyrë më argëtuese dhe kreative. Për shembull, përdoruesit tani mund të përdorin GIF për të shprehur reagimet e tyre ndaj një postimi, për të shtuar humor në një bisedë ose thjesht për t’i bërë komentet e tyre të dallohen.

Përveç lejimit të GIF-ve në komente, Instagram ka nxjerrë gjithashtu një veçori tjetër të re të quajtur Instagram Channels të ngjashme me idenë e kanaleve në Telegram. Funksioni i lejon përdoruesit të krijojnë, bashkohen dhe ndajnë përmbajtje me një audiencë të madhe. Kjo veçori është gjithashtu në një paraqitje të ngadaltë dhe së shpejti duhet të jetë e disponueshme për të gjithë krijuesit.

Burimi: Business Today