iPhone 15 Ultra do të jetë i bërë prej titani

Disa thashetheme për iPhone janë sezonale, duke u rikthyer çdo vit pavarësisht se nuk duken se kurrë nuk realizohen. Kalimi i iPhone në USB-C është një shembull i tillë. Por këtë herë mund të jetë ndryshe – iPhone 15 duhet të kalojë në USB-C vitin e ardhshëm. Një shembull tjetër është Apple që do të përdorë korniza të mesme titani në iPhone. Dhe një zbulues pretendon se iPhone 15 Ultra më në fund do të bëhet me të vërtetë prej titani.

I njohur si LeaksApplePro, ky zbulues ka nxjerrë informacione rreth pajisjeve të papublikuara të Apple me një ritëm të qëndrueshëm në vitet e fundit. Lajmi i mirë është se ai shpesh është i saktë.

Pretendimi i tij më i ri është se Apple do t’i japë iPhone 15 Ultra atë që fansat e titanit kanë ëndërruar.

Është shumë herët në ciklin e thashethemeve të iPhone 15 për të marrë ndonjë konfirmim. Përdorimi i titanit në vend të çelikut inox në iPhone 15 Ultra është lloji i surprizës që Apple do të rezervojë për njoftimin e iPhone të vitit të ardhshëm.

Avantazhi i titanit ndaj çelikut inox është se materiali do t’i japë iPhone-it qëndrueshmëri të shkëlqyer dhe rezistencë të përmirësuar ndaj gërvishtjeve pa ndonjë peshë shtesë. Dhe pesha është një problem për pajisjet si iPhone 14 Pro dhe iPhone 14 Pro Max.

Modelet iPhone 14 Pro të Apple kanë një kornizë çeliku inox midis paneleve të përparme dhe të pasme. Dhe sigurisht që mësoheni me të, por të mirat janë të rënda. Sa më i madh të jetë celulari, aq më i rëndë do të ndihet.

Apple tashmë përdor titan në Apple Watch, me Apple Watch Ultra të madh që ka një kuti titani. Dhe Apple besohet të ketë testuar një shasi titani për iPhone në të kaluarën.

Edhe thashethemet e iPhone 14 shfaqën pretendime për titan. Por thashethemet më afër lançimit të telefonit thanë se Apple e kishte braktisur idenë dhe seria e iPhone 14 me të vërtetë u lançua pa asnjë titan.

Apple iPhone 14 Pro Port
Porta Lightning e iPhone 14 Pro. Burimi i imazhit: Christian de Looper për BGR

Përdorimi i titanit për kutitë e iPhone mund të jetë më i kushtueshëm se çeliku inox dhe alumini. Por kjo është arsyeja pse thashethemet kanë kuptim për iPhone 15 Ultra.

Apple thuhet se do të diferencojë iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max vitin e ardhshëm. Ky i fundit supozohet se do të bëhet “iPhone 15 Ultra”, me disa veçori ekskluzive dhe një çmim më të lartë.

Në një skenar të tillë, titani mund të jetë një nga përfitimet e iPhone 15 Ultra. Megjithatë, ky është vetëm spekulim. Pavarësisht nëse Apple do të kalojë apo jo në titan, panelet e përparme dhe të pasme do të jenë ende prej xhami. Apple ka ende nevojë për iPhone për të mbështetur karikimin me valë, veçanërisht me rritjen e MagSafe.

Ajo që duket më e sigurt në këtë fazë është se të gjitha modelet e iPhone 15 do të kenë porte USB-C në vend të lidhësve Lightning vitin e ardhshëm. Kjo nuk ka të bëjë me lidhjet e titanit apo çmimet e celularit. Apple duhet të bëjë ndryshimin sepse Bashkimi Evropian ka vendosur të detyrojë prodhuesit e pajisjeve elektronike të përdorin USB-C për karikim.

Burimi: BGR