Këshilla kryesore për karrierën nga milionerja selfmade: Të 20-at tuaja janë për të punuar shumë

Milionerja “self-made” Bethenny Frankel ka një këshillë për 20-vjeçarët: Punë.

Themeluesja e markës së stilit të jetesës Skinnygirl thotë se së fundmi ajo i dha të njëjtën këshillë një shoqeje, e cila ishte e shqetësuar se vajza e tyre 25-vjeçare po kalonte shumë kohë duke punuar dhe nuk kishte kohë të mjaftueshme për të gjetur dikë me të cilin mund të ndërtonte një jetë.

“Unë i thashë, ‘Çfarë duhet të bëjë ajo? Të martohet [dhe] do të kërkojë Kinën?’” thotë Frankel, 51 vjeç, për CNBC Make It. “Ajo supozohet të punojë shumë. Ajo nuk ka përgjegjësi. Ajo nuk ka hipotekë. Ajo nuk ka fëmijë.”

Frankel i kaloi të 20-at e saj si asistente produksioni në shfaqjen televizive “Saved by the Bell”, përpara se të fillonte një biznes për planifikimin e eventeve të quajtur “In Any Event”, i cili shpejt dështoi. Në të 30-at e saj, ndërsa luante në shfaqjen e suksesshme televizive “The Real Housewives of New York City”, ajo lançoi Skinnygirl Liquor, e cila përfundimisht u rrit në një markë globale.

Të njëzetat janë koha kur duhet të punoni dhe t’i rregulloni prioritetet tuaja,” thotë Frankel.

Frankel thotë se ajo nuk do të thotë që të rinjtë nuk mund të përparojnë njëkohësisht në karrierën e tyre dhe të vendosen me të tjerë të rëndësishëm. Përkundrazi, thotë ajo, të kesh një punë për të cilën jeni të pasionuar mund t’ju bëjë më tërheqës për “personin e duhur”.

“Të gjithë janë kaq të shqetësuar kur janë të rinj që duhet të martohen, duhet të gjejnë një person,” thotë Frankel. “Por njeriu më i mirë nuk do të tërhiqet nga dikush që nuk ka karrierën e tij, nuk ka pavarësinë e tij.”

Nëse nuk e dini saktësisht se si dëshironi të duket karriera juaj, mos u shqetësoni: Frankel thotë se përpjekja dhe etika juaj e punës janë më të vlefshme sesa të zhyteni në një profesion të përjetshëm. Ajo thotë se ende mbështetet në mësimet që ka mësuar nga planifikimi i eventeve, edhe pse nuk ka qenë e përfshirë në atë industri që prej kohësh.

“Fëmijët e vegjël që dalin nga kolegji mendojnë se duhet të dinë se çfarë do të bëjnë me jetën e tyre,” thotë ajo. “Duhet të jesh në një rrugë, por nuk duhet të dish nëse je në rrugën e duhur, sepse nuk ka një të tillë. Të gjitha gabimet e mia, rrugët e mia të gabuara, kanë qenë më të vlefshme se çdo gjë.”

Burimi: CNBC