Kim Kardashian kritikohet nga mbikëqyrësi financiar për promovimin e një kriptovalute të paprovuar

Kim Kardashian është kritikuar për promovimin e një kriptovalute të paprovuar në Instagram, nga kreu i Autoritetit të Sjelljes Financiare në Mbretërinë e Bashkuar (FCA).

Charles Randell tha se zonja Kardashian “u kishte kërkuar 250 milionë ndjekësve të saj të spekulonin mbi kriptomonedhat” duke promovuar një reklamë për Ethereum Max.

Ai e quajti atë “një monedhë dixhitale spekulative të krijuar një muaj më parë nga zhvillues të panjohur”.

Dhe ai akuzoi influencer-ët për nxitjen e “iluzioneve të pasurive të shpejta”.

Randell ishte duke folur në Simpoziumin Ndërkombëtar të Kembrixhit mbi Krimin Ekonomik.

Kryetari i FCA tha se postimi i zonjës Kardashian në Instagram, të cilin ai vuri në dukje se ishte shënuar si reklamë, mund të ketë qenë “promovimi financiar me auditorin më të madh në histori”.

Monedha e promovuar Ethereum Max, theksoi ai, nuk duhet ngatërruar me kriptomonedhën Ethereum.

“Nuk mund të them nëse kjo monedhë e veçantë [Ethereum Max] është një mashtrim,” tha ai.

“Por ndikuesit e mediave sociale paguhen në mënyrë rutinore nga mashtruesit për t’i ndihmuar ata të pompojnë dhe hedhin shenja të reja në bazë të spekulimeve të pastra. Disa influencer promovojnë monedha që rezultojnë thjesht se nuk ekzistojnë fare,” tha ai.

Burimi: BBC News