Kjo 24-vjeçare fiton 8600 dollarë në muaj të ardhura pasive dhe punon ‘vetëm 2 orë në ditë’. Ja se si

Kur goditi pandemia, humba punën time si kameriere, ashtu edhe për trajnimin personal. Vendosa ta marr humbjen si një shenjë për të ndërtuar biznesin e fitnesit në internet që kisha ëndërruar gjithmonë.

Shita programe fitnesi 90-ditore, të cilat përfshinin plane të personalizuara të stërvitjes dhe vakteve, së bashku me seancat javore të stërvitjes përmes Zoom. Bëja rreth 1,000 deri në 2,000 dollarë në muaj dhe plotësova të ardhurat e mia me kursimet e mia dhe çeqet e stimulit Covid.

Por përfundova duke punuar 10 orë në ditë dhe u rraskapita. Kështu që pas një viti përpjekjeje, vendosa të ndahem me biznesin tim të fitnesit dhe të gjej një mënyrë tjetër për të fituar para.

Për muaj të tërë, unë kisha parë tregtarë bashkëpunëtor – njerëz që paguhen me komision nga një shitës me pakicë në internet për shitjet e faqeve në internet – në feed-in tim të TikTok.

Në fillim isha skeptike, por nuk kisha asgjë për të humbur. Mora një kurs në internet që më bindi se marketingu i filialeve mund të ishte një model biznesi i vlefshëm, kështu që vendosa t’i futem asaj pune.

Në korrik 2021, përdora llogaritë e mia TikTok dhe Instagram për të tregtuar produktet e filialeve. Fillova të postoja shumë herë në ditë, duke dhënë këshilla se si të filloni një nxitje anësore, të fitoni të ardhura pasive dhe të rrisni praninë tuaj në internet. Gjatë gjithë kohës, unë promovova mjete dhe programe të biznesit dhe të krijimit të pasurisë.

Deri në tetor, kisha grumbulluar 43,000 ndjekës në TikTok, platformën time më të madhe.

Që atëherë, unë kam bërë mesatarisht 8,600 dollarë në muaj në të ardhura pasive (a.k.a. komision nga postimet e mia të filialeve, duke përfshirë postimet që janë disa muaj të vjetra dhe postimet që shisnin abonime të përsëritura).

Nëse do të më thoshe një vit më parë se mund të bëj atë që dua – të krijoj përmbajtje të dobishme direkt nga telefoni im dhe të punoj vetëm dy orë në ditë – do të kisha qeshur.

Tani kam lirinë që kam dashur gjithmonë. Në moshën 24-vjeçare, munda të shkoj në një apartament të bukur në New York City, mund të udhëtoj shpesh dhe jeta ime nuk sillet më rreth punës.

@hustlewithshan #greenscreen #startanonlinebusiness2022 #remoteworkfromhomejobs #quityour9to5job #bestwaystomakemoneyonline #howtoaffiliatemarketing #howtostartaffiliatemarketing ♬ House of the Rising Sun – Remastered – The Animals

Ju nuk keni nevojë të përdorni domosdoshmërisht TikTok-un për të ndërtuar një biznes marketingu filial. Mund të jetë përmes një faqe interneti ose ndonjë platforme tjetër të mediave sociale.

Suksesi nuk do të ndodhë brenda natës; kërkon shumë kohë dhe përpjekje në fillim. Këtu janë pesë këshillat e mia kryesore për të filluar:

  1. Kthehuni tek ekspertët për udhëzim

Kërkoni njerëz që kanë bërë atë që po përpiqeni të bëni dhe studioni strategjitë e tyre. Kontaktoni dhe pyesni nëse ata janë të gatshëm t’ju udhëheqin në ndërtimin e llojit të biznesit tuaj. Kjo do t’ju kursejë shumë kohë, energji dhe para.

Ekzistojnë gjithashtu kurse, programe mentorimi dhe komunitete në internet që mund t’ju mësojnë se si të filloni një biznes marketingu të anëtarësuar. Kam përdorur sfidën 15-Day Business Builder Challenge për të zgjeruar njohuritë dhe aftësitë e mia.

  1. Mos filloni me produkte të shumta

Për të përqendruar përpjekjet tuaja, filloni me një vend dhe gjeni një produkt filial joshës për të promovuar. Pasi të keni zotëruar marketingun e atij produkti, mund të filloni të eksploroni produkte të tjera.

Unë rekomandoj të krijoni një listë të hobive dhe interesave tuaja, më pas të bëni disa kërkime mbi programet më të mira të filialeve në secilën kategori përpara se të ngushtoni hapësirën tuaj në vetëm një.

Nëse po planifikoni të shtoni një biznes marketingu të anëtarësuar në një llogari ose websitte të krijuar tashmë, zona juaj duhet të përputhet me përmbajtjen që audienca juaj tashmë do. Nëse keni një llogari në Instagram plot me fotografi me qenin tuaj, për shembull, kërkoni për produkte filiale në hapësirën e kafshëve shtëpiake.

Nga sa kam parë, shëndeti dhe ndërtimi i pasurisë janë dy nga vendet më të paguara, sepse produktet në këto zona janë shpesh me kërkesa të larta.

  1. Gjeni produkte joshëse dhe me vlerë të lartë për të promovuar

Ju do të shpenzoni të njëjtën sasi kohe dhe energjie për të promovuar një produkt që paguan 2 dollarë komision si do të promovoni një produkt që paguan 2,000 dollarë komision. Pra, çelësi është gjetja e programeve të filialeve me vlerë tq lartë dhe t’i bëni ato pjesën më të madhe të biznesit tuaj.

Unë përdor site si clickbank.com dhe digistore24.com për të gjetur oferta të filialeve që paguajnë mirë. Kur vendos se çfarë të promovoj, unë kërkoj produkte që kanë:

  • Një numër të madh tregtarësh që po promovojnë në mënyrë aktive produktin. Nëse shumë njerëz të tjerë po shpenzojnë kohën e tyre për të shitur një produkt, kjo ndoshta do të thotë se po funksionon për ta.
  • Abonime të përsëritura ose tarifa të vazhdueshme mujore për produktin, kështu që ju do të bëni komisione të përsëritura.
  • Një normë të ulët rimbursimi, që do të thotë se shumica e njerëzve që blejnë ofertën e filialit janë të kënaqur me të. Kjo më ndihmon të sigurohem se po promovoj vetëm produkte me cilësi të lartë.
  • Mundësinë e rritjes së shitjes, që do të thotë se kur dikush blen ofertën e nivelit bazë, ai gjithashtu ka mundësi për të shtuar përmirësime në atë produkt për më shumë para. Mundësitë e rritjes së shitjes ju ndihmojnë të fitoni para si për klientët me buxhet të ulët ashtu edhe për klientët që janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë.
  1. Ndërtoni besim me audiencën tuaj

Pavarësisht se në cilën platformë jeni duke bërë marketing, sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë autentike. Njerëzit duan të blejnë produkte me cilësi të lartë nga dikush të cilit i besojnë.

Përmbajtja ime është gjithmonë e rëndësishme dhe e lidhur me audiencën time. Unë ndërtoj besim me ta duke bërë gjëra të tilla si vendosja e emailit tim në biografinë time të mediave sociale dhe përgjigjja ndaj mesazheve të drejtpërdrejta nga ndjekësit e mi.

Kjo u bën të ditur atyre se mund të kontaktojnë gjithmonë me çdo pyetje që kanë në lidhje me produktet që unë promovoj.

  1. Rritni aftësitë tuaja të marketingut

Marketingu i filialeve nuk është një skemë “pasurohuni shpejt”. Kërkon që ju të mësoni aftësi si copywriting, gjenerimi i interesit të konsumatorëve dhe komunikimi.

Këto janë aftësitë që e dallojnë një tregtar të mirë nga një i shkëlqyer – dhe ka shumë kurse në internet për t’ju ndihmuar t’i zotëroni ato, të tilla si Dave Sharpe’s Legendary Marketer dhe kurse specifike në Skillshare.

Autorja: Shannon Smith është një tregtare bashkëpunëtore me kohë të plotë që i mëson të tjerët se si të fitojnë para në internet. Ndiqeni atë në TikTok @hustlewithshan.

Burimi: CNBC