Meta konfirmon se po bën një klon të BeReal për Instagram

Meta ka konfirmuar se po teston një klon BeReal për Instagram, të quajtur IG Candid.

Në rast se nuk jeni të familjarizuar me BeReal, është një aplikacion relativisht i ri që ju dërgon një njoftim në një kohë të rastësishme një herë në ditë për të bërë një selfie dhe foto nga ana e pasme e smartphone-t tuaj që tregon se çfarë po bëni brenda dy minutave. Duke ndjekur atë që publikoi shpeshherë dhe zhvilluesi i celularëve Alessandro Paluzzi në Twitter, IG Candid funksionon në të njëjtën mënyrë.

Në thelb, IG Candid fton përdoruesit të marrin pjesë në Candid Challenges duke u dërguar atyre një njoftim në një kohë të ndryshme çdo ditë për të shkrepur një foto të dyfishtë të tyre dhe mjedisit të tyre duke treguar se çfarë po bëjnë pikërisht në atë moment. Kamera e Instagram hap si thjerrëzat e përparme ashtu edhe ato të pasme kur përdoruesi i përgjigjet njoftimit dhe atij i jepet një afat kohor prej dy minutash për të bërë fotografinë. Fotografitë e marra do të shtohen në sirtarin e Stories.

Zëdhënësi i Meta i tha Engadget se IG Candid është një “prototip i brendshëm” dhe nuk po e teston atë nga jashtë në asnjë grup përdoruesish të Instagramit. Kjo deklaratë nënkupton që funksioni mund të bëhet i disponueshëm publikisht në një moment në të ardhmen – nëse kompania në të vërtetë planifikon ta lëshojë fare.

Aplikacioni BeReal u lançua në vitin 2019, por nuk fitoi shumë popullaritet deri në fillim të kësaj vere. Deri në momentin e shkrimit të këtij artikulli, ajo qëndron në vendin e parë në grafikët e App Store.

Ashtu si BeReal, IG Candid synon të inkurajojë përdoruesit të postojnë foto autentike të jetës së tyre, në vend të atyre të fotoshopuara me kujdes për të cilat janë të njohura Instagram dhe faqet e tjera të mediave sociale. Problemi është se shumica e njerëzve ose do të jenë duke punua, duke blerë produkte ushqimore ose ulur para televizorit kur të marrin njoftimin për të bërë fotografinë, kështu që ata do të shfaqnin pjesët më joautentike të tyre në vend të gjërave që bëjnë jashtë aktiviteteve.

Burimi: Digital trends