Ndërmerrni të paktën një risk në ditë, ky CEO thotë se nuk do të pendoheni

Mund të jetë joshëse kur ngjitni shkallët e korporatës të mbani kokën ulur dhe të punoni shumë, por të dilni jashtë zonës suaj të rehatisë mund të jetë çelësi për të zhbllokuar potencialin tuaj të karrierës.

Është një qëndrim që CEO i firmës konsulente për burimet njerëzore Randstad, Sander van’t Noordende, beson se e ndihmoi atë, veçanërisht në fillim të karrierës së tij.

Një risk në ditë, kjo është ajo që ne të gjithë duhet të bëjmë,” tha van’t Noordende për CNBC “Make it”.

Në një nga punët e tij të para, ai kishte për detyrë të telefononte një klient për të cilin nuk dinte shumë. Takimi shkoi mirë dhe van’t Noordende pati një takim pasues.

Ai tha se përvoja e ndihmoi t’i jepte një perspektivë të re për marrjen e rreziqeve.

“Gjëja më e keqe që mund të kishte ndodhur është se ai do të kishte thënë jo dhe do të kishte mbyllur telefonin,” tha van’t Noordende. “Asgjë nuk do të kishte shkuar keq që andej.”

Burimi: CNBC