Nëse do të kishit investuar 100 dollarë në Shiba Inu në 1 janar, ja sa do të kishit tani

Durimi ka paguar jashtëzakonisht shumë në afat të gjatë për investitorët e aksioneve. Që nga viti 1980, S&P 500 ka mesatarisht një kthim total vjetor, duke përfshirë dividentët, prej afërsisht 11%.

Megjithatë, kriptovalutat janë bërë pak më mirë në një kornizë kohore shumë më të shkurtër. Që nga fundi i vlerësimit të marsit 2020, vlera e përgjithshme e të gjitha monedhave digjitale është rritur më shumë se 1,400% në 2.21 trilion dollarë. Gjatë një periudhe pesëvjeçare, vlera totale e monedhave digjitale është rritur me pothuajse 14,800,000%!

Por edhe kjo rritje mahnitëse është vënë në turp nga performanca e deritanishme e monedhës meme Shiba Inu.

Nëse do të kishit vendosur 100 dollarë për të punuar në Shiba Inu më 1 janar, ju do të ishit jashtëzakonisht të pasur sot

Shiba Inu është një token ERC-20 i ndërtuar në zinxhirin e bllokut Ethereum që në mënyrë efektive doli nga askund për të gjetur rrugën e tij drejt 10 monedhave digjitale më të mëdha sipas kapitalit të tregut.

Kur filloi viti 2021, investitorët patën mundësinë të blinin këtë kriptomonedhë pak të njohur për 0.000000000073 dollarë për token, sipas CoinMarketCap.com. Nëse po pyesni veten pse çmimi ishte kaq i ulët, mbani mend se, kur Shiba Inu u lançua në fillim të gushtit 2020, kishte një furnizim qarkullues prej 1 kuadrilion SHIB.

Por që nga 16 dhjetori, të njëjtat token po ndryshonin duart në shkëmbimet e kriptomonedhave për 0,00003305 dollarë. Të hash gjashtë zero pas presjes dhjetore do të thotë që Shiba Inu ka dhënë një kthim prej 45,273,873% nga viti në ditë!

Nëse do të kishit investuar 100 dollarë në SHIB në mesnatën e 1 janarit dhe do ta kishit mbajtur atë aksion gjatë gjithë vitit, tani do të ishit ulur në një pozicion me vlerë 45,273,973 dollarë. Kjo pothuajse do t’ju fuste në 0.1% të individëve më të pasur në SHBA.

Si mund vlerësohet një aset me 45,000,000% në më pak se një vit?

Pyetja që mund të vijë në mendje është: “Si është e mundur që një aset të fitojë 45,000,000% në më pak se një vit?” Përgjigja ka shumë pjesë lëvizëse.

Për të filluar, hapësira e kriptomonedhës është projektuar me një paragjykim të natyrshëm blerjeje. Për shembull, është relativisht e lehtë për shitësit e shkurtër (investitorët që duan që çmimi i një letre me vlerë të bjerë) të bastojnë kundër aksioneve të listuara publikisht përmes një brokerimi në internet. E njëjta gjë nuk është e vërtetë brenda hapësirës më pak të rregulluar të kriptomonedhës. Edhe pse disa shkëmbime kriptosh i lejojnë investitorët të shesin shkurtimisht monedha digjitale të njohura, bastet për dobësitë në hapësirën e kriptove nuk janë të zakonshme. Kjo siguron një paragjykim të natyrshëm të blerjes, veçanërisht për monedhat më pak të njohura që po kalojnë një valë vrulli.

Për të ndërtuar mbi këtë pikë, zhurma e mediave sociale luan një rol shumë më të madh në ndikimin e vlerësimeve të kriptomonedhave sesa në tregun e aksioneve. Meqenëse shumica e projekteve të blockchain janë ende në fazën e zhvillimit, thashethemet në internet dhe paragjykimi i konfirmimit luajnë një rol kyç në rritjen e vlerësimeve për argumentet digjitale me shumë vrull.

Mos e neglizhoni edhe frikën e humbjes. Për shkak se shitjet e shkurtra nuk janë të zakonshme dhe zhurmat/tweet-et e mediave sociale mund të jenë më se të mjaftueshme për të dërguar kriptovaluta në Hënë, investitorët e SHIB nuk kanë qenë aspak të shqetësuar se ai u rrit deri në 121,000,000% më 27 tetor, që është kur arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 0,00008841 dollarësh.

Faktorë të tjerë që kanë luajtur një rol në ngjitjen historike të Shiba Inu përfshijnë nisjen e shkëmbimit të decentralizuar ShibaSwap, listimet e reja në shkëmbimet e kriptove, një ngjarje e madhe e djegies së monedhave dhe pritshmëria e Shibarium me blockchain shtresa-2 që do të nisë në 2022.

Burimi: The Motley Fool