CoinFlex po mbledh 47 milionë $ përmes një monedhe të re pasi një investitor i madh nuk arrin të paguajë borxhin

Shkëmbyesi i kriptomonedhave CoinFlex të martën lëshoi ​​një token të ri për të mbledhur fonde në një përpjekje për të rifilluar tërheqjet për klientët e saj, pasi një klient nuk arriti të shlyente një borxh masiv.

CoinFlex tha se do të emetonte një monedhë digjitale me vlerë 47 milionë dollarë, duke ofruar 20% interes, të cilën e quan Recovery Value USD, ose rvUSD.

Ai vjen pasi kompania ndaloi tërheqjet për klientët javën e kaluar duke përmendur “kushtet ekstreme të tregut” dhe “pasigurinë që përfshin një palë”.

Të hënën, CoinFlex publikoi një postim në blog me më shumë detaje rreth palës tjetër. CEO Mark Lamb tha në postim se llogaria e një klienti për një kohë të gjatë shkoi në “kapital negativ”. Kjo e shtyu kompaninë të ndalonte tërheqjet.

CoinFlex tha se në rrethana normale do të likuidonte automatikisht pozicionin e investitorit, por tregtari kishte një klauzolë në llogarinë e tij që nuk e lejonte këtë të ndodhte. Ky kusht kërkonte që individi të “zotonte garanci të rrepta personale rreth kapitalit të llogarisë dhe thirrjeve të marzhit në këmbim të mos likuidimit,” tha CoinFlex.

Kompania nuk pranoi të emërtojë investitorin, por tha se individi “është një person me integritet të lartë me mjete të rëndësishme, duke përjetuar probleme të përkohshme likuiditeti për shkak të një krizë kredie (dhe çmimi) në tregjet e kriptove (dhe tregjet jokripto), me aksione të konsiderueshme në disa kompani private unicorn dhe një portofol të madh.”

Duke lëshuar tokenët e rinj rvUSD, CoinFlex do të shpresojë të mbledhë para të mjaftueshme për të mbuluar mungesën në librat e tij të lënë nga investitori dhe të rifillojë tërheqjet për përdoruesit. Ajo po ofron një normë interesi 20% për njerëzit që dëshirojnë të blejnë rvUSD për të joshur investitorët.

Ne kemi folur me blerës potencialë të mëdhenj dhe besojmë se ka interes të madh për kushtet e paraqitura,” tha Lamb.

Por një pjesë e planit të CoinFlex është shpresa që ai të shlyhet nga investitori, gjë që sigurisht, mund të mos ndodhë. Lamb i tha Bloomberg të hënën se ai beson se investitori do të paguajë kompaninë “në një moment në të ardhmen”.

Ai shtoi se kompania ka “mekanizma alternativë” nëse nuk mund të mbledhë para nga lëshimi i rvUSD, por nuk elaboroi se cilat do të ishin ato.

CoinFlex tha se shpreson të rifillojë tërheqjet më 30 qershor. Nëse lëshimi i tokenit rvUSD është plotësisht i abonuar, CoinFlex do të riaktivizojë tërheqjet dhe do të rivendosë platformën në funksionalitetin e plotë, tha kompania.

Shumë përdorues ishin të zemëruar me Lamb. Në kanalin zyrtar Telegram të kompanisë, përdoruesit pyetën pse CoinFlex nuk po përmendte investitorin, kritikuan strategjinë e menaxhimit të rrezikut të kompanisë dhe pyetën gjithashtu se si firma mund të ofronte një rendiment prej 20% në monedhën e saj të re.

CoinFlex është viktima e fundit e një rënie masive të çmimeve të kriptomonedhave në javët e fundit, e cila ka fshirë miliarda dollarë nga tregu i monedhave digjitale.

I ashtuquajturi “dimri i kriptove” i ri ka ekspozuar dobësitë në një sërë modelesh biznesi të kompanive që mbështeten shumë në huadhënien dhe strategjitë e tregtimit me levë të lartë.

Celsius, një platformë e kreditimit të kriptove që premtoi rendimente të larta për përdoruesit që depozituan kriptomonedhën e tyre, ndaloi tërheqjet në fillim të këtij muaji. Të hënën, fondi mbrojtës i kriptove të profilit të lartë Three Arrows Capital dështoi për një kredi me vlerë më shumë se 670 milionë dollarë nga Voyager Digital.

Qengji i CoinFlex premtoi më shumë transparencë në postimin në blog të së hënës. Ai tha se vlera e çdo pozicioni të së ardhmes së llogarisë do të vihet në dispozicion të publikut nëpërmjet një firme auditimi të jashtëm që do të vërtetojë këto pozicione çdo orë. Kompania do të japë gjithashtu informacion mbi kolateralin që mbështet këto pozicione tregtare. Megjithatë, të dhënat do të jenë anonime, tha CoinFlex.

Lamb tha se këto të dhëna do t’u jepnin përdoruesve një pasqyrë se “sa e rrezikshme është platforma, sa të levave janë përdoruesit dhe nëse ndonjë likuidim ndodh me humbje për platformën”.

Burimi: CNBC