EkonomiUncategorized

PANDEMIA MBAN “PENG” VIZITORËT EDHE NË QERSHOR

0

66.3 përqind më pak shtetas të huaj dhe Shqiptarë kanë hyrë në territorin tonë në muajin Qershor.

Instat raportoi se  në  Qershor 2020, hyrjet e shtetasve të huaj në vend janë 179.594. Krahasuar me Qershor 2019, ky numër ka rënë me 71,5 %.

Numri i shtetasve të huaj të hyrë në vendin tonë përgjatë gjashtë mujorit të parë 2020 është 781.894, duke rënë me 63,4 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019.

Përgjatë gjashtë mujorit të parë 2020, Kosova ka rënien më të ulët të hyrjeve të shtetasve në Shqipëri me 51,0 %, ndërsa rënien më të madhe e ka pasur Polonia me 95,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2019.

Shifrat tregojnë se  edhe daljet e shtetasve shqiptarë dhe të huaj nga vendi, gjatë muajit Qershor 2020  kanë shënuar rënie me 65,1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Daljet e shtetasve shqiptarë nga territori i Shqipërisë gjatë muajit Qershor 2020 janë 240.949. Krahasuar me Qershor 2019, ky numër ka rënë 47,6 %. Daljet e shtetasve të huaj nga territori i Shqipërisë gjatë muajit Qershor 2020 janë 144.250. Krahasuar me Qershor 2019, ky numër ka rënë 77,6 %. Numri i shtetasve shqiptarë të dalë nga territori i vendit tonë përgjatë gjashtë mujorit të parë 2020, është 1.380.308 duke rënë 48,0 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

REUTERS: AGJENSIA FEDERALE E RRJETIT KUNDËR PËRJASHTIMIT TË PARAKOHSHËM TË HUAWEI!

Previous article

COVID-19 NUK NDAL MTV MUSIC AWARDS

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ekonomi