Patentat e reja të Samsung zbulojnë dizajnet mahnitëse të smartphone-ve të palosshëm

Patentimet e reja nga Samsung zbulojnë dizajnet mahnitëse të rrotullueshme të smartphone-ve

Ndërsa smartphone-ët e palosshëm të Samsung kanë filluar të lënë shenjën e tyre në treg, marka tashmë po mendon për të ardhmen. Telefoni i së nesërmes mund të ketë një ekran të rrotullueshëm, siç paraqitet nga ky koncept i bazuar në patentat e prodhuesit korean.

Për të mbetur lider botëror, Samsung duhet të vazhdojë të inovojë duke ofruar mënyra të reja për të përdorur smartphone-ët që të gjithë kemi në xhepa. Telefonat e palosshëm të markës janë gjithnjë e më bindës dhe lançimi i Galaxy Z Fold4 dhe Z Flip4 të ardhshëm është dëshmi e adoptimit të këtyre smartphone-ëve nga një audiencë e caktuar.

rollable screen smartphone
© Sammobile and Jermaine Smith

Por kompanitë më të mira të teknologjisë duhet të mendojnë për të ardhmen. Kjo është ajo që ka bërë Samsung prej vitesh duke paraqitur patenta të ndryshme.

Imazhet që ilustrojnë këtë artikull janë një koncept i bërë nga një Sammobile i cili për këtë rast ka bashkëpunuar me Jermaine Smit, një krijues përmbajtjeje. Ata u bazuan në një aplikim për patentë të bërë nga Samsung në vitin 2020 dhe i cili u publikua në maj 2022. Demonstrimet e ekraneve të rrotullueshme nga Samsung Display japin gjithashtu një tregues më të mirë të drejtimit që marka mund të marrë në këtë fushë.

samsung rollable screen phone
© Sammobile and Jermaine Smith

Në vend që të përpiqet të zvogëlojë kufijtë e ekranit, Samsung thjesht mund t’i zhdukë ato. Ekrani më pas do të shtrihej në të dy anët e telefonit. Një teknologji që ne e kemi parë tashmë në punë në OPPO X 2021.

Interesi kryesor është të keni një smartphone relativisht kompakt në xhepin tuaj duke pasur mundësinë e rritjes së sipërfaqes së ekranit, për të shijuar më rehat përmbajtjen tuaj multimediale ose për të punuar në atë që duket si një tablet i vogël. Që ky lloj produkti të tregtohet për publikun e gjerë, markat do të duhet gjithashtu të përshtatin ndërfaqen e përdoruesit për të ofruar një përvojë vërtet bindëse.

Burimi: California 18