Ja cilat janë perimet më të mira për t’u ngrënë, sipas një dietologu

Brokoli, lakra dhe lakrat e Brukselit! Këto janë vetëm disa nga perimet e përzemërta në një klasë më të madhe të prodhimeve të quajtura perime kryqëzore. Si dietolog, unë avokoj për të ngrënë një shumëllojshmëri të perimeve. Sidoqoftë, nëse do të më duhej të diskriminoja, perimet kryqëzore do të ishin zgjedhja ime kryesore për perimet më të mira për të ngrënë! Këto perime janë të ngarkuara me lëndë ushqyese, fibra dhe efekte luftuese kundër kancerit.

Perimet kryqëzore janë të mbushura me vitamina të tretshme në ujë dhe të tretshme në yndyrë. Do me thënë, ato janë të mbushura me vitaminën C, A, E dhe K. Vitamina C ndihmon në formimin e kolagjenit, duke mbajtur flokët, lëkurën dhe thonjtë tuaj të rriten shëndetshëm. Vitaminat e tretshme në yndyrë A, E, K punojnë së bashku për të mbështetur sistemin tonë imunitar dhe për të nxitur anti-plakjen. Hani një shumëllojshmëri të këtyre perimeve dhe ato do t’ju mbajnë të dukeni dhe të ndjeheni të shëndetshëm për vitet që vijnë.

Perimet kryqëzore janë pjesë e familjes Brassica. Kjo klasë e perimeve është e njohur për përmbajtjen e shumë fibrave dhe luan një rol kritik në shëndetin e tretjes. Nëse ju duket se këto perime janë të vështira për t’u tretur sepse kanë shumë fibra, provoni t’i gatuani në vend që t’i hani të papërpunuara. Anëtarët e familjes së perimeve Brassica janë të njohur për përmbajtjen e enzimave që nxisin detoksin. Ju mund të rrisni aftësinë natyrore të trupit tuaj për të eleminuar toksinat si rezultat i përfshirjes së këtyre centraleve në dietën tuaj.

Perimet kryqëzore lidhen gjithashtu me vetitë luftuese të kancerit. Këto perime përmbajnë glukozinolate të cilat janë lidhur me uljen e rrezikut të kancerit duke neutralizuar qelizat e kancerit në trup. Nuk është çudi që ato konsiderohen si perimet më të mira për t’u ngrënë!

Burimi: Eat this not that!