Poezitë e humbura dhe të gjetura përsëri të Emily Brontës duke arritur vlerën e 1 milion £

Një “bibliotekë e humbur” e letërsisë britanike, duke përfshirë poezi të rralla të shkruara me dorë nga Emily Brontë dhe vepra të Robert Burns, do të dalë në ankand në Sotheby’s.

Përmbajtja e Bibliotekës Honresfield, e cila është rishfaqur pas gati 100 vjet errësirë, do të dalë për shitje në tre ankande të veçanta.

Poezitë e Emily pritet të shiten diku midis 800,000 dhe 1,2 milion £.

text, letter: Emily Brontë's rare handwritten poems will be sold at Sotheby's

Një nga botimet e saj të para të romanit të famshëm Wuthering Heights mund të kapte mes 200,000 dhe 300,000 £.

Emily Brontë ishte kryesisht e panjohur si shkrimtare gjatë jetës së saj, por shkroi historinë e saj të pasionuar të dashurisë Wuthering Heights në 1847 para se të vdiste nga tuberkulozi një vit më vonë.

Publiku do të ketë shansin të shohë pikat kryesore nga biblioteka në ekspozitat në Londër, Edinburg dhe New York.

text, letter: Bewick's History of British Birds was made famous in Charlotte Bronte's Jane Eyre

Pjesët e reja të rralla “hapin një dritare në jetën e shkurtër, por të mahnitshme” të vëllezërve dhe motrave Yorkshire, sipas Sotheby’s.

Biblioteka përfshin gjithashtu një përmbledhje me poezi, shënime, letra personale dhe ide të bashkuara nga poeti skocez Robert Burns, kur ai ishte një 24-vjeçar i panjohur.

Koleksioni u shit për herë të fundit në Sotheby’s në 1879, për 10£.

Burimi: BBC News