Pse kompanitë private dhe sipërmarrësit do të dominojnë metaverse

Ekziston një arenë e re në të cilën startup-et dhe sipërmarrësit mund të kapin një avantazh ndaj teknologjisë së madhe: metaverse.

Kjo është sipas redaktores së lartë të LinkedIn, Jessi Hempel. Për ata që nuk janë iniciuar, metaversi është “përvoja zhytëse dhe bashkëpunuese 3-D që tashmë po hap rrugën në jetën tonë”, siç e përshkruan Hempel. Mendoni: Oculus i Facebook, HTC Vive – çdo botë e pikseluar në të cilën ne ndërveprojmë me avatarët.

Duke shkruar për metaversin brenda listës së 29 ideve të mëdha të LinkedIn që CEO-t, sipërmarrësit dhe liderët mendojnë se do të ndryshojnë botën vitin e ardhshëm, Hempel parashikoi që kompanitë më të vogla dhe artistë solo do të kapin pjesë të kësaj bote të re të realitetit virtual.

Ja më shumë nga parashikimi i saj:

  • Hempel përshkruan një “rrëmbim toke metaverse” që tashmë është duke u zhvilluar. Kompanitë po nxitojnë të hapin platforma metaverse, të cilat, natyrisht, përfshijnë përvoja të realitetit virtual si ajo e Meta-s që transportojnë përdoruesit në botë krejtësisht të reja. Por ato përfshijnë gjithashtu përvoja të realitetit të shtuar si Pokémon Go, si dhe botët shumë komplekse brenda video lojërave.
  • Kompanitë e mëdha të teknologjisë do të përpiqen të krijojnë sa më shumë kontroll mbi këtë peizazh të ri. Vetëm shikoni obsesionin e sapogjetur të Mark Zuckerberg me metaversen dhe riemërtimin e fundit të Facebook në Meta. Microsoft gjithashtu njoftoi kohët e fundit sulmin e tij në metaverse, duke ngacmuar një produkt të ri të Teams në të cilin përdoruesit mund të ndërveprojnë me njëri-tjetrin duke përdorur avatarë.
  • Por pavarësisht përpjekjeve më të mira të teknologjisë së madhe, lojtarët më të vegjël do të kenë një rol të madh për të luajtur brenda metaverses, sipas Hempel. Kjo është për shkak se metaverset do të jenë të vështira për t’u shkëputur. Hempel thotë se blockchain “do të lejojë pjesëmarrësit e metaverse të ndërtojnë dhe përdorin teknologji të decentralizuar, në vend që të mbështeten vetëm tek lojtarët e mëdhenj të teknologjisë”. Kjo do të nënkuptojë mundësi të shumta për startup-et dhe krijuesit brenda kësaj bote të egër digjitale.

Burimi: Inc