Qeni me personalitetin “cool” thyen rekordet, shitet mbi 27’000 dollarë

Një Australian Kelpie me një “personalitet cool” është shitur duke thyer kështu një rekord botëror prej 35.200 dollarë amerikanë (19,228 £; 27,068 dollarë) në një ankand të qenve që punojnë.

Eulooka Hoover, një dy vjeçar “gjithëpërfshirës” në bagëti, iu shit një kullotësi anonim.

Shitja kapërceu çmimin rekord të mëparshëm për një qen që punon – një kolie kufiri që u shit për 18,900 £ në MB vitin e kaluar.

Kelpies janë qen australianë, të edukuar për herë të parë në shekullin e 19-të për të qenë në gjendje të kullotin bagëti dhe dele.

Kishte 51 qen dhe këlyshë për shitje në ankandin vjetor të Shoqatës Casterton Kelpie të dielën.

Një këlysh kelpie u shit gjithashtu për 9,050 dollarë AU – një rekord tjetër për ankandin.

Breederi dhe traineri i Eulooka Hoover, David Lee, i tha medias lokale se qeni ka një mënyrë instiktive me bagëtinë.

Ai është kaq i mirë me bagëtinë e tij dhe thjesht e kupton se çfarë po ndodh”,-tha ai për ABC News. “Ai mund të stimulojë instinktin e tyre të tufës dhe t’i bëjë ata të bëjnë atë që duhet të bëjnë me qetësi, dhe ai është natyrshëm i tillë”.

Ai tha se qeni ishte po aq i aftë për të kullosur dele dhe bagëti, duke e bërë atë një “të gjithanshëm të shkëlqyeshëm”, dhe shtoi se ai kishte një personalitet “cool”.

Ai është thjesht një djalosh i lumtur,”-tha Z. Lee. “Ai mund të shkojë në punë tetë ditë në javë nëse e lejoni“.

Burimi: BBC News