REUTERS: AGJENSIA FEDERALE E RRJETIT KUNDËR PËRJASHTIMIT TË PARAKOHSHËM TË HUAWEI!

Agjencia e lajmeve “Reuters” i ka kushtuar vëmëndje çështjes së gjigandit Kinez të teknologjisë, HUAWEI.

Shkrimi thekson qëndrimin kundër që mban Agjensia Federale e Rrjetit lidhur me përjashtimin e  parakohshëm të HUAWEI nga komunikimet celulare.

“Ne kemi marrë të gjitha masat paraprake në mënyrë që të përdoret vetëm teknologji e besueshme. Sipas mendimit tonë, nuk ka asnjë arsye për të përjashtuar HUAWEI që në fillim,”-  tha presidenti i agjencisë së rrjetit Jochen Homann.

Gjithashtu  Homann justifikoi qëndrimin e tij me katalogun e sigurisë që agjensia e rrjetit zhvilloi së bashku me Zyrën Federale për Teknologjinë e Informacionit dhe zyrtarin për mbrojtjen e të dhënave. 

“Kërkesat siguruan që të gjithë furnitorët të ofrojnë teknologji të besueshme. Ky katalog është i gatshëm dhe për mendimin tim është i mjaftueshëm për kontrollet e sigurisë . Kur politikanët diskutojnë kërkesa të mëtejshme, ata duhet të përqendrohen në rrjetin thelbësor të ndjeshëm si “çështja qendrore e sigurisë”, tha Homann.

BURIMI: https://de.reuters.com/article/deutschlan