Revolucioni elektrik, makina që përshkon 1000 km me një karikim të vetëm

Makina e parë elektrike në botë e aftë për të udhëtuar më shumë se 1000 km me një karikim të vetëm mund të dalë në treg që në fillim të kësaj vere dhe do të prodhohet nga Nio, prodhuesi i automjeteve elektrike me bazë në Shangai. Bateria solide me kapacitet 150 kË do të furnizohet nga bashkatdhetari ËeLion. Nio kishte paralajmëruar prezantimin e këtij lloji të ri të baterisë që në vitin 2021 dhe duket se ajo mund të jetë në dispozicion shumë shpejt.

Modelet Nio të përfshira

Raporti i paraqitur në Ministrinë Kineze të Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit nuk specifikon emrat e tre modeleve në të cilat Nio synon të përdorë baterinë e gjendjes së ngurtë, por supozohet se ato do të jenë sedani ET7, ES6 i ardhshëm dhe EC7 SUV-coupe. Megjithatë, nuk ka gjasa që kjo teknologji të përdoret për makinat më të vjetra ose për hatchback-un ET5, i cili dëshiron të mbajë një çmim më të ulët të listës.

Veçoritë e baterisë në gjendje të ngurtë

Të gjitha bateritë në makinat Nio janë të këmbyeshme dhe lehtësisht të zëvendësueshme përmes rrjetit të stacioneve të ndërrimit të baterive. Përdoruesit më pas mund të adoptojnë baterinë e gjendjes së ngurtë në çdo model në rrugë, thjesht duke u abonuar në shërbim. Kjo veçori e bën Nio një opsion tërheqës për ata që duan të përdorin makina elektrike pa u shqetësuar për rrezen dhe jetëgjatësinë e baterisë.

Bateritë në gjendje të ngurtë

Bateritë në gjendje të ngurtë përfaqësojnë një hap të madh përpara në industrinë e automjeteve elektrike. Ato ofrojnë energji specifike më të lartë se bateritë litium-jon, një gamë më të gjatë dhe kohë më të shpejtë karikimi. Ata janë gjithashtu më të sigurt dhe më pak të prirur ndaj problemeve të mbinxehjes, pasi nuk përmbajnë lëngje të ndezshme.

Nio dhe ËeLion

Nio ka shumë vite që bashkëpunon me ËeLion, madje para se të lansonte makinën e tij të parë në treg. Ky partneritet ka çuar në prodhimin e baterive gjithnjë e më efikase. Prandaj, prodhuesi kinez duket se synon të vazhdojë me teknologjinë më të fundit në fushën e automjeteve elektrike dhe t’u ofrojë klientëve të tij produkte gjithnjë e më të mira.

Burimi: Scan tv