Shpallet Sight Tech Global 2022

Ndërsa përgatitemi për Sight Tech Global (7-8 dhjetor, falas dhe virtual, regjistrohu këtu), një event teknologjik që gjurmon përparimet në teknologjinë që mbështet njerëzit që jetojnë me verbëri, dy ndërrime të mëdha janë përpara.

Së pari, përvojat e reja digjitale, veçanërisht realiteti virtual, po testojnë qasje të njohura për aksesueshmërinë. Nuk ka shkopinj të bardhë apo lexues ekrani (ende!) në metaverse. Kjo sferë digjitale është në prag të përhapjes së zakonshme si për konsumatorët ashtu edhe për ndërmarrjet aq shpejt saqë aksesi mund të bëhet lehtësisht një mendim i mëvonshëm, siç ishte në fillim të epokës së PV.

Në Sight Tech Global, ne do të dëgjojmë nga njerëzit që punojnë për të siguruar që metaversi të jetë i hapur për të gjithë. Eventi është falas dhe virtual!

Së dyti, platformat teknologjike që mbështesin kaq shumë përparime në teknologjinë ndihmëse dhe aksesi – mjetet që ndihmojnë njerëzit e verbër dhe me shikim të ulët të lundrojnë nëpër botë – po avancojnë shpejt dhe po mundësojnë pajisje më të mira dhe më të lira. Jo shumë kohë më parë, sistemet kompjuterike të vizionit me AI ishin mrekulli të kushtueshme të kamerave të vogla, GPU-ve dhe baterive, por rrjetet më të shpejta, shërbimet cloud dhe telefonat celularë më të fuqishëm po ndryshojnë gjithçka, veçanërisht koston.

Debati i vjetër në teknologjinë e aksesit ishte ai që do të mbizotëronte – platformat e teknologjisë universale, si telefonat celularë me veçori të integruara të aksesueshmërisë, ose pajisjet e ndërtuara për qëllime posaçërisht për njerëzit që kanë nevojë për ndihmë për vizionin. Formula e shfaqur nuk është njëra apo tjetra, por të dyja, në një kombinim fitues.

Në Sight Tech Global, do të dëgjojmë nga teknologët duke aplikuar qasjet e reja për pajisjet e gjeneratës së ardhshme.

Dhe në bazë të kaq shumë të këtyre diskutimeve është evolucioni i vetë AI, i cili është një teknologji kritike në të gjithë spektrin e teknologjisë së verbër. Forma aktuale e “mësimit të thellë” të AI vazhdon të japë rezultate të habitshme në forma të tilla si gjuha natyrore GPT3 ose shumë AI të vizionit kompjuterik. Por ka pakënaqësi në rritje me aftësinë e atyre sistemeve të fuqishme të njohjes së modeleve për të aplikuar diçka më shumë si arsyetimi njerëzor për çështje të mëdha dhe të vogla, për të mos përmendur filtrimin e paragjykimeve dhe problemeve kur lëshohen AI.

Në Sight Tech Global, ne do të dëgjojmë nga teknologët më të mirë të AI që merren me ato tema dhe më shumë.

Axhenda e eventit do të jetë gati brenda një muaji.

Dhe një kthesë e re në 2022: Sight Tech Global po shton një event fizik më 9 dhjetor në San Jose, Kaliforni. Eventi ka për qëllim teknologët, drejtuesit e produkteve dhe projektuesit që punojnë në teknologjinë e aksesit. Aktiviteti është i kufizuar në 150 persona dhe vetëm me ftesë. Shumica e programeve do të jenë seminare të drejtuara nga pjesëmarrësit. Këtu mund të kërkoni një ftesë ose të emëroni dikë.

Sight Tech Global është një prodhim i qendrës jofitimprurëse Vista për të verbërit dhe të paaftët.

Burimi: Tech Crunch