Si do të xhirohen këtë vit Çmimet Oskar

Çmimet Oskar do të duken shumë ndryshe nga vitet e kaluara kur ato të transmetohen të dielën në mbrëmje. Pas rënies së shikueshmërisë jo vetëm të Academy Awards, por edhe shfaqje të ndryshme argëtuese të profilit të lartë, ceremonia e këtij viti është rikrijuar nga producentët Steven Soderbergh, Stacey Sher dhe Jesse Collins. Gjatë një konference të fundit për shtyp, Soderbergh, gjithashtu një drejtor i famshëm, zbuloi disa nga ndryshimet që ai ka bërë në ceremoni.

Nuk do të jetë si çdo gjë që është bërë më parë“,-tha ai, duke shpjeguar gjithashtu se prezantuesit do të kenë role më të mëdha sesa hapja e një zarfi ndërsa janë në Stacionin e Bashkimit Art Deco në qendër të Los Angeles për ceremoninë, mund të konfirmojë Fox News.

Regjisori i “Erin Brockovich”, tha se shfaqja do të xhirohet si një film me prezantues, përfshirë Brad Pitt, Halle Berry dhe më shumë “duke luajtur vetë, ose të paktën një version të tyre”. Për më tepër, Akademia po e heq fjalimin e pranimit prej 45 sekondash, në vend të kësaj, ata do t’u japin fituesve “hapësirë”. “Ne i kemi inkurajuar ata të tregojnë një histori dhe të thonë diçka personale,”-shpjegoi Soderbergh.

Siç pritej, do të ekzistojnë protokolle të rrepta të sigurisë së koronavirusit që janë përdorur në të gjithë industrinë. Për më tepër, epidemiologët, të cilët u bashkëpunuan me Soderbergh në filmin “Contagion”, u këshilluan gjithashtu gjerësisht. “Maskat do të luajnë një rol shumë të rëndësishëm në histori“,-tha producenti. “Kjo temë është shumë qendrore në rrëfim“.

Soderbergh gjithashtu vuri në dukje se prezantuesit do të jenë “në thelb tregimtarët për secilin kapitull” të mbrëmjes. “Kur të shihni anëtarët e kastit të ngjiten për të dhënë çmime, do të shihni një lidhje,”-shpjegoi Collin.

U zbulua javë më parë se të nominuarve u kërkohej të ishin të pranishëm në vend që të merrnin pjesë nga distanca përmes një thirrjeje video, por Akademia shpejt e ktheu atë politikë, megjithëse të nominuarit që bëjnë thirrje në distancë nuk do ta bëjnë këtë përmes Zoom, por përkundrazi përmes lidhjeve satelitore nga vendet përreth botës.

Përpara ceremonisë do të jetë një para-shfaqje një orë e gjysmë që do të përfshijë shfaqjet tradicionale të këngëve origjinale të nominuara për Oskar të këtij viti, të cilat u regjistruan paraprakisht në çatinë e Muzeut të ri të Akademisë në Los Anxhelos dhe në Islandë. Këngët kanë një kohë ekzekutimi prej afro 18 minutash. Është e paqartë se çfarë tjetër do të ndodhë gjatë shfaqjes paraprake.

Burimi: Fox News