Si të lehtësojmë ankthin

Ndjenja e ankthit është përhapur shumë sidomos dekadën e fundit.

Por sipas mjekëve ekzistojnë disa mënyra për ta lehtësuar .

Përqendrimi në frymëmarrje

Vendos dorën në stomak dhe përqendrohu te frymëmarrja. Numëro frymën dhe mundohu të kuptosh që nuk po ndodh asgjë e keqe.

Vendos këmbët në tokë

Kjo është një tjetër mënyrë e suksesshme, pasi e ndihmon trurin të kuptojë se ke vendosur kontakt me tokën.

Lëre trurin të mendojë gjërat që do të mendojë

Është e rëndësishme që ti ta kuptosh se truri duhet të mendojë, edhe nëse mendimet shkaktojnë ankth.