Si të menaxhojmë diabetin ?

Dietë e shëndetshme

Ndryshimi i parë i rëndësishëm në stilin e jetës që duhet të bëjnë njerëzit me diabet është dieta e  shëndetshme me shumë perime me gjethe jeshile dhe fruta.

Proteinat

Proteina merr më shumë kohë për t’u tretur, që do të thotë se përthithja e glukozës në gjak është gjithashtu e ngadaltë. Kjo siguron që ju të jeni në gjendje të shmangni rritjen e sheqerit në gjak nëse keni diabet.

Shmangni ushqimet e papërpunuara

Kush konsumon rregullisht produkte të paketuara është në rrezik të rritjes së sheqerit në gjak dhe të marrë më shumë kalori sesa kërkohet.

Aktivitet fizik

Ecja, dhe aktivitete të tjera të tilla fizike mund të mbajnë nën kontroll sheqerin në gjak.

Shmangni stresin

Stresi mund të dëmtojë nivelet e sheqerit në gjak ndaj duhet shmangur sa më shpejt të jetë e mundur.