Tesla thotë se kompensimi i Elon Musk për vitin 2020 ishte zero

Tesla Inc (TSLA.O) tha të premten se kompensimi total i Drejtorit Ekzekutiv Elon Musk për vitin 2020 ishte zero, krahasuar me 23,760 dollarë në 2019.

Prodhuesi i makinave elektrike tha gjithashtu në një dosje rregullatore se kompensimi i përgjithshëm i shefit të financave Zachary Kirkhorn ishte 46.6 milion dollarë, kundrejt 21.2 milion dollarëve që mori në vitin 2019.

Paketa e pagave e Musk, i cili është gjithashtu një aksionar kryesor dhe CEO i prodhuesit të raketave SpaceX, kërkon që kapitalizimi i tregut dhe rritja financiare e Tesla të arrijë një seri objektivash në rritje.

Që nga prilli, Musk ishte kualifikuar për opsionet e Tesla në paketën e tij të pagave të vitit 2018 që tani vlen mbi 30 miliardë dollarë.

Tesla shtoi “Technoking of Tesla” në listën e titujve zyrtarë të Musk në një dosje rregullatore në mars që gjithashtu e quajti Kirkhorn “Master i Monedhës”.

Në fillim të këtij muaji, Reuters raportoi se Musk do të jetë subjekt i një biografie nga Walter Isaacson, autori amerikan i cili shkroi një libër ndër më të shiturit për bashkëthemeluesin e Apple Steve Jobs.

Burimi: Reuters