Twitter Blue do të rihapet të hënën – ja çfarë duhet të dini

Ka qenë një kohë disi e trazuar në Twitter që kur Elon Musk mori drejtimin në fund të tetorit, dhe ka pasur shumë fokus në ndryshimet e diskutueshme në planin e abonimit në Twitter Blue. Tani Twitter ka njoftuar se plani do të rifillojë të hënën.

Në një postim në Twitter nga llogaria e tij zyrtare, Twitter konfirmoi se kostoja e Twitter Blue do të mbetet e njëjtë me 8 dollarë në muaj, por do të shkojë deri në 11 dollarë në muaj nëse regjistroheni përmes iOS (me taksën e App Store të Apple përfshirë). Çmimi ndërkombëtar për përplasjen e iOS ende nuk është konfirmuar, por plani aktualisht kushton 7 £ në muaj në MB dhe 7 dollarë AU në Australi.

Një nga ndryshimet më të përfolura që vijnë në Twitter Blue është se verifikimi do të futet në të. Njoftimi i ri thotë se abonentët Blue me një numër telefoni të verifikuar do të marrin një shenjë blu pasi llogaria e tyre të jetë miratuar, kështu që duket sikur po ndodh edhe një lloj kontrolli manual.

Twitter gjithashtu thotë se tweet-et nga abonentët Blue do të kenë përparësi në përgjigje, përmendje dhe kërkim. Ata që paguajnë tarifën mujore do të shohin gjithashtu më pak reklama dhe do të jenë në gjendje të postojnë video më të gjata, si dhe do të kenë akses të hershëm në veçoritë e reja ndërsa janë duke u testuar.

Karakteristika të tjera të Twitter-it që do të jenë ekskluzive për abonentët Blue janë aftësia për të redaktuar tweet-et, për të postuar video me cilësi 1080p dhe për të aksesuar një modalitet lexuesi që i bën tweet-et dhe temat më të lehta për t’u analizuar në ekran.

Ndërkohë, etiketat “zyrtare” që janë shfaqur në disa llogari do të ndryshohen në shenja ari për bizneset dhe shenja gri për llogaritë qeveritare dhe “multilaterale”. Ende nuk është e qartë se çfarë do të ndodhë me përdoruesit individualë që janë verifikuar më parë në sistemin e vjetër.

Burimi: Tech Radar