Twitter dhe Instagram bllokojnë llogaritë e Kanye West pas postimeve antisemitike

Rikthimi i Kanye West në Twitter ka qenë jetëshkurtër. Më pak se një ditë pasi Elon Musk e mirëpriti atë në platformë, reperi pa llogarinë e tij të pezulluar për postimin e një mesazhi antisemitik. Në mbrëmjen e vonë të së shtunës, West, i cili quhet Ye tani, tha se do të jetë në “gjendjen e gatishmërisë mbrojtëse ndaj NJERËZIVE HEBRENJ”. Në të njëjtin mesazh, West mbrojti veten, duke sugjeruar se ai nuk ishte antisemitik, sepse “zezakët janë në të vërtetë hebrenj”.

Sipas BuzzFeed News, u desh pak kohë para se Twitter të hiqte postimin e urrejtjes. Sidoqoftë, që nga e diela, nuk është më e mundur të shihet mesazhi në afatin kohor të West. “Llogaria në fjalë është bllokuar për shkak të shkeljes së politikave të Twitter,” tha një zëdhënës i kompanisë për Engadget.

Pezullimi vjen pasi llogaria e West në Instagram u kufizua në mënyrë të ngjashme nga Meta. Në një postim që është fshirë që atëherë, West ndau një pamje të një mesazhi që i dërgoi Sean “Diddy” Combs, ku ai la të kuptohej se reperi po kontrollohej nga një grup njerëzish të fuqishëm hebrenj, raporton NBC News.

Komiteti Amerikan Çifut dënoi postimin dhe komentet e bëra nga West gjatë një interviste me prezantuesin e Fox News, Tucker Carlson, në fillim të javës. “Sjellja e shfaqur këtë javë nga Kanye West është thellësisht shqetësuese, e rrezikshme dhe antisemitike,” tha organizata në Twitter. “Nuk ka asnjë justifikim për propagandimin e tij të parullave supremaciste të bardhë dhe antisemitizmit klasik për pushtetin hebre, veçanërisht me platformën që ai ka.”

Pas pezullimit të tij në Instagram, West shkoi në Twitter për të sulmuar CEO të Meta Mark Zuckerberg. Ky post është ende në platformë.

Burimi: Engadget