Twitter po përgatitet të fshijë 1.5 miliardë llogari joaktive

Twitter po përgatitet të fshijë 1.5 miliardë llogari joaktive për të çliruar emrat e përdoruesve në platformë, tha të enjten pronari Elon Musk.

Musk tha se fshirjet do të lironin “hapësirën e emrave” të llogarive të fjetura, duke shtuar se llogaritë që do të fshiheshin ishin “të dukshme” sepse ato “nuk kishin “tweet” dhe “nuk kishin hyrje për vite me radhë”.

Disa përdorues të Twitter janë ankuar se llogaritë joaktive kanë doreza të pazakonta dhe të dëshirueshme që u futën në kurth në ditët e para të Twitter.

Në tremujorin e dytë të 2022, Twitter numëroi 237.8 milionë përdorues të tij si “përdorues aktivë të përditshëm të fitueshëm”, një masë që sugjeron se ata janë aktivë në platformë dhe po shfaqen reklama.

Musk ka premtuar më parë të heqë llogaritë joaktive nga Twitter. Në nëntor, ai tha se llogaritë që kishin qenë joaktive për 15 vjet do të pastroheshin.

Për momentin është e paqartë se sa kohë mund të jetë joaktive një llogari përpara se të etiketohet për fshirje. Në tetor, Musk la të kuptohej se llogaritë që ishin në gjumë për më shumë se një vit mund të jenë gjithashtu në rrezik.

Përdorimi i Twitter duket se është rritur në javët pas marrjes së Musk: në fundjavën e parë të nëntorit, Twitter pa përdoruesit e tij më aktivë të përditshëm ndonjëherë, sipas të dhënave nga Apptopia, të parë nga Insider.

Burimi: Insider