Ushqimi i detit redukton problemet e dëgjimit

Në një studim të fundit është arritur në përfundimin se konsumimi i më shumë ushqimeve të detit mund të zvogëlojë rrezikun e problemeve të dëgjimit deri në 20 %.

 Shkencëtaret zbuluan së nivelet e larta të Omega -3 që gjenden në yndyrën e peshkut mund të ndihmojë në uljen e mundësisë për të përjetuar vështirësi në dëgjim ndërsa njerëzit plaken.

Studiuesit analizuan të dhënat mbi statusin e vetë-raportuar të dëgjimit dhe nivelet e acidit yndyror omega-3, acidit docosahexaenoic (DHA) në gjakun e më shumë se 100,000 njerëzve.