Vdes këngëtari i hiteve “Dream Weaver” dhe “Love is Alive”

Djali i Gary Wright ka njoftuar për vdekjen e të atit . Ky i fundit ishte diagnostikuar me sëmundjen e Parkinsonit. Kohët e fundit gjendja e tij shëndetësore ishte përkeqësuar dhe kishte vështirësi me të folurën dhe të lëvizurën .

Gary Wright ishte kompozitor dhe producent . Ai pati edhe një karrierë si aktor në reklamat televizive, radiofonike dhe interpretoi në Broadway në muzikalin “Fanny” në 1954. Hitet e tij ‘”Dream Weaver dhe “Love is Alive”  arritën në vendin e dytë në tabelën e këngëve ‘Billboard Hot 100”