Taste The TV, ekrani që mund ta shijoni

Një profesor japonez ka zhvilluar një ekran televizori prototip që mund të imitojë shijet e ushqimit, një hap tjetër drejt krijimit të një përvoje shikimi me shumë ndijime.

Pajisja, e quajtur Taste The TV (TTTV), përdor një karusel me 10 kuti shije që spërkaten në kombinim për të krijuar shijen e një ushqimi të caktuar. Mostra e shijes më pas rrotullohet mbi ekranin e sheshtë të TV që shikuesi ta provojë.

Në epokën e COVID-19, kjo lloj teknologjie mund të përmirësojë mënyrën se si njerëzit lidhen dhe ndërveprojnë me botën e jashtme, tha profesori i Universitetit Meiji, Homei Miyashita.

“Qëllimi është që të mundësohet që njerëzit të kenë përvojën e diçkaje si të hahet në një restorant në anën tjetër të botës, edhe kur qëndrojnë në shtëpi,” tha ai.

Miyashita punon me një ekip prej rreth 30 studentësh që ka prodhuar një sërë pajisjesh të lidhura me shijen, duke përfshirë një pirun që e bën ushqimin më të pasur. Ai tha se e ndërtoi vetë prototipin TTTV gjatë vitit të kaluar dhe se një version komercial do të kushtonte rreth 875 dollarë.

Burimi: Reuters