3 libra që do të ndryshojnë mendësinë tuaj për punën dhe suksesin, sipas një trajnere karriere

Sekretet e suksesit shpesh mund të gjenden në një raft librash të pajisur mirë. Shumë nga udhëheqësit më të famshëm të biznesit në botë, nga Bill Gates te Warren Buffett, janë bibliofilë krenarë, duke përmendur leximin si një zakon të rëndësishëm për të ndezur kreativitetin dhe për të zgjeruar të kuptuarit tuaj për botën.

Librat gjithashtu mund t’ju frymëzojnë dhe ju udhëheqin në kohë të vështira. Emily Liou, një trajnere e lumturisë në karrierë në CultiVitae në Gilbert, Arizona shpesh sugjeron tre tituj për klientët që dëshirojnë një ndryshim në karrierë ose duan të gjejnë lumturinë në punë.

Nëse jeni duke kërkuar për frymëzim ose një lexim të mirë në fundjavë, merrni parasysh të shtoni rekomandimet kryesore të Liou në listën tuaj:

‘A Happy Pocket Full of Money: Infinite Wealth and Abundance in the Here and Now’

(Një xhep i lumtur plot para: Pasuri dhe bollëk pafund këtu dhe tani)

Nga David Cameron Gikandi

Para se të ndryshoni jetën tuaj, duhet të ndryshoni mentalitetin tuaj. Në “Një xhep i lumtur plot para”, Gikandi u mëson lexuesve se si të zhvillojnë “vetëdijen e pasurisë” që i jep përparësi mirënjohjes, besimit në bollëk dhe përjetimit të gëzimit në jetë.

Liou ua rekomandon këtë lexim të gjithë klientëve të saj, sepse ajo beson se adoptimi i një mentaliteti të bollëkut mund t’ju ndihmojë të ndërtoni një rrugë karriere më përmbushëse në përputhje me vlerat tuaja. “Dalja nga zona jonë e rehatisë, si gjatë një kërkimi pune, mund të jetë e frikshme dhe ne menjëherë i bëjmë shumë presion vetes – gjë që është e dëmshme, jo e dobishme”, thotë ajo.

Një xhep i lumtur plot para” shpjegon se si të “rivendosim skriptet e padukshme që na kanë mësuar rreth konkurrencës dhe punës së palodhur“, shton ajo. “Në vend të kësaj, do të mësoni të përdorni intuitën tuaj, të ndiheni energjikë dhe të gatshëm për mundësitë që keni përpara.”

‘The Start-up of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself, and Transform Your Career’

(Fillimi juaj: Përshtatuni me të ardhmen, investoni në veten tuaj dhe transformoni karrierën tuaj)

Nga Reid Hoffman dhe Ben Casnocha

Bashkëthemeluesi i LinkedIn Reid Hoffman dhe kapitalisti i sipërmarrjes Ben Casnocha ofrojnë një qasje radikale për të rikrijuar veten: Drejtoni jetën tuaj si një start-up.

Dyshja ecën nëpër strategji për marrjen e rreziqeve proaktive në karrierë, zhvillimin e një avantazhi konkurrues në punë dhe përmirësimin e aftësive tuaja të rrjetëzimit për të ndërtuar një karrierë që funksionon për ju. Liou thotë se “Start-up of You” ka këshilla të shkëlqyera për kërkimin e punës dhe zbërthen aftësitë që ju nevojiten për të lulëzuar në vendin e sotëm të punës që ndryshon vazhdimisht.

Sa herë që marr këtë libër, ndihem shumë e frymëzuar nga të gjitha mundësitë që mund t’i krijojmë vetes pasi të kemi mjetet e duhura,” thotë ajo.

‘Designing Your Life: How to Build a Well-Lived, Joyful Life’

Dizajnimi i jetës suaj: Si të ndërtoni një jetë të mirë dhe të gëzueshme

Nga Bill Burnett dhe Dave Evans

Nëse jeni të mbingarkuar me të gjitha drejtimet e ndryshme që mund të marrë jeta dhe karriera juaj, ose nuk dini nga të filloni, ky libër është për ju, thotë Liou.

Burnett dhe Evans u tregojnë lexuesve se si të përdorin të menduarit e dizajnit për të hartuar një karrierë që ju emocionon duke qenë kurioz, duke rivlerësuar marrëdhënien tuaj me punën dhe duke praktikuar ndjeshmëri, midis strategjive të tjera.

Liou thotë se “Dizajnimi i jetës suaj” ofron një udhërrëfyes të qartë për të dalë nga rrëmuja dhe për të parë karrierën tuaj përmes një lenteje “të re, shpresëdhënëse”. Është gjithashtu libri i vetëm për të cilin klientët e saj kanë magjepsur vazhdimisht.

“Pavarësisht se ku jeni në jetë, është e rëndësishme të reflektoni se ku jeni dhe çfarë dëshironi nga jeta”, thotë ajo.

Burimi: CNBC