4 poza efektive të Jogas që mbajnë zemrën tuaj të shëndetshme

Yoga është një mjet i lashtë dhe tradicional për mirëqenien holistike të trupit, mendjes dhe shpirtit. Qëndrimet e yogës dhe teknikat e frymëmarrjes të njohura si pranayama, meditim, mudras dhe shumë praktika të tjera në yoga, mund të jenë jashtëzakonisht të dobishme për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Ekzistojnë teknika specifike në sistemin e yogas që mund të jenë efektive në promovimin e shëndetit të zemrës tuaj dhe mbajtjen larg të sëmundjeve të zemrës.

Së bashku me ndjekjen e çdo ushtrimi fizik si joga, sigurohuni që të mbani edhe një mënyrë jetese të shëndetshme që mbështet shëndetin e zemrës suaj. Shmangni pirjen e duhanit të tepërt, pirjen e alkoolit dhe stresin, i cili mund të sjellë shumë barrë në funksionimin e zemrës suaj. Mjeshtri i Madh Akshar ju tregon 4 pozat e yogës që do të mbajnë zemrën tuaj të shëndetshme.

Adho Mukha Svanasana

Formimi i qëndrimit:

Ngrini ijet lart, drejtoni gjunjët dhe bërrylat dhe formoni një formë ‘V’ të përmbysur. Tani mbani larg duart dhe shpatullat. Gishtat drejtohen përpara. Ushtroni presion në pëllëmbët tuaja dhe hapni fletët e shpatullave. Mundohuni të shtyni thembra në dysheme. Mbani syrin tuaj të përqendruar në gishtërinjtë tuaj të mëdhenj. Mbani tetë deri në dhjetë frymëmarrje.

Vrikshasana

Formimi i qëndrimit:

Filloni duke qëndruar në Samasthithi. Ngrini këmbën tuaj të djathtë nga dyshemeja dhe ekuilibroni peshën e trupit në këmbën tuaj të majtë. Vendosni këmbën tuaj të djathtë në kofshën e brendshme të ngritur. Vendoseni sa më afër ijëve tuaja. Ju mund ta mbështesni këmbën tuaj me pëllëmbët tuaja për ta sjellë atë në vend. Pasi të gjeni ekuilibrin tuaj, bashkohuni me pëllëmbët tuaja në Pranam Mudra në chakra tuaj të zemrës. Ngrini Pranamin tuaj drejt qiellit. Drejtoni bërrylat dhe sigurohuni që koka juaj të jetë në mes të krahëve. Fokusoni shikimin përpara. Përsëriteni të njëjtën gjë me këmbën alternative.

Chakrasana

Formimi i qëndrimit:

Shtrihuni në shpinë, palosni këmbët në gjunjë dhe sigurohuni që këmbët tuaja të vendosen fort në dysheme. Përkulni krahët në bërryla me pëllëmbët tuaja drejt qiellit. Rrotulloni krahët në shpatulla dhe vendosni pëllëmbët në dysheme në të dy anët pranë kokës. Merrni frymë, ushtroni presion në pëllëmbët dhe këmbët tuaja dhe ngrini të gjithë trupin lart për të formuar një hark. Relaksoni qafën dhe lejoni që koka juaj të bjerë butësisht pas.

Dhanurasana

Formimi i qëndrimit:

Dhanurasana rrjedh nga dy fjalë sanskrite, ‘Dhanur’ që do të thotë hark dhe ‘asana’ që do të thotë qëndrim. Filloni duke u shtrirë në bark. Përkulni gjunjët dhe mbajini këmbët me shuplakat tuaja. Keni një kontroll të fortë. Ngrini këmbët dhe krahët sa më lart që të mundeni. Shikoni lart dhe mbani qëndrimin për një kohë.

Teknikat e meditimit të tilla si Aarambh Dhyan, Swaas Dhyan dhe Sthiti Dhyan mund të rrisin shëndetin e zemrës suaj. Përshëndetja e hënës e njohur si Chandra Namaskar kur kryhet me mirënjohje mund të ndihmojë në mbajtjen e zemrës suaj të shëndetshme. Në Sanskrit, Chandra do të thotë hënë dhe namaskar do të thotë përshëndetje. Kjo është një rrjedhë ose rend i qëndrimeve që është një shprehje e mirënjohjes për fuqinë e hënës./ProBizz.al/