Bitcoin rritet në nivelin e tij më të lartë në një muaj

Çmimi i bitcoin-it u rrit me më shumë se 6% të hënën, duke arritur nivelin më të lartë në një muaj.

Bitcoin u rrit deri në 44,500 dollarë, sipas Coin Metrics, niveli i tij më i lartë që nga 5 janari. Në atë kohë, ai arriti në 47,013 dollarë. Që nga ora 16:02. ET, bitcoin tregtohet me 44,068,88 dollarë.

Këto lëvizje u ndërtuan në një rritje të mprehtë të premten, pas publikimit të të dhënave të vendeve të punës në SHBA. Shumë investitorë i panë të dhënat si inkurajim të mëtejshëm për Rezervën Federale për të filluar rritjen e normës bazë të interesit këtë vit, duke filluar nga muaji tjetër, dhe yield-et e thesarit u rritën.

Historitë ekonomike i kanë bërë presion bitcoin më shumë se kurrë kohët e fundit, pasi investitorët e rinj institucionalë e trajtojnë atë si një aset me rrezik. Megjithatë, ende nuk ka konsensus se si të vlerësohet më mirë bitcoin.

Monedha digjitale ka ndjekur gjithashtu çmimet e aksioneve më të larta, me indekset kryesore të aksioneve që postuan fitimet e tyre më të mëdha javore të vitit 2022, ndërsa bitcoin u rrit.

Monedha digjitale është shumë poshtë nivelit të saj të të gjitha kohërave të arritur vitin e kaluar mbi 60,000 dollarë.

Ndoshta është vetëm kaq – një kërcim (rritje),” tha Noelle Acheson, drejtuese e njohurive të tregut në Genesis.

Acheson tha se interesi i hapur për të ardhmen e bitcoin është rritur përsëri, gjë që tregon se tregtarët po e konsiderojnë përsëri. Megjithatë, normat e financimit të përhershëm të të ardhmes së bitcoin janë duke lëvizur rreth zeros, gjë që sinjalizon pasiguri, tha ajo.

Pasiguria ka qenë emri i ditës, ne e kemi parë atë në normën e financimit,” ose koston e mbajtjes së pozicioneve të gjata në të ardhmen e përhershme, tha Acheson.

Burimi: CNBC