Chrome do të bëjë së shpejti kërkimet e imazheve të Google Lens pa dalë nga një faqe

Google Lens, software i fuqishëm i gjigantit të kërkimit për njohjen e imazheve, po bëhet paksa më pak i rëndë për t’u përdorur brenda shfletuesit Chrome në desktop. Aktualisht, nëse doni të përdorni Lens në një imazh në një faqe interneti, shfletuesi hap një faqe me rezultate në një skedë të re. Por në të ardhmen, shfletuesi do të shfaqë rezultatet në një panel në të djathtë të një faqeje interneti. Vetëm kur dëshironi të gjeni burimin e një imazhi, Chrome do të hapë një skedë të re të shfletuesit.

Softueri i njohjes së imazheve të gjigantit të kërkimit ka qenë prej kohësh i disponueshëm në celular, ku është i aksesueshëm nëpërmjet aplikacioneve të Google në iOS ose aplikacionit vendas të kamerës në disa telefona Android. Por vitin e kaluar, Google Lens erdhi në desktop përmes shfletuesit Chrome dhe mund të aksesohet duke klikuar me të djathtën mbi një imazh dhe më pas duke zgjedhur “Kërko imazhin me Google Lens”.

Google Lens është krijuar për të qenë në gjendje të identifikojë çdo gjë, nga ndërtesat dhe kafshët te rrobat, bimët dhe veprat e artit. Ai ofron një mënyrë më vizuale për të gjetur informacionin që po kërkoni në internet. Funksioni premton shumë, por shpesh duket si një risi argëtuese që Google po përpiqet ta shndërrojë në një mjet të dobishëm. Shpresojmë që Google, duke e bërë atë më të aksesueshëm në desktop, mund të lejojë që potenciali i tij të shfaqet.

Burimi: The Verge