Cili është profesioni më i vjetër në botë?

Mund të mendojmë se stomatologjia ka ekzistuar që në çastin kur njerëzit filluan të kishin dhëmbë për herë të parë, por në fakt nuk është aq e hershme. Sidoqoftë, një studim gjeti kafka, ku dhëmbët shpoheshin dhe datojnë nga 7,500 deri në 9,000 vjet më parë. Vrimat me gjasë janë bërë duke përdorur ndonjë mënyrë prehistorike.

A mund të jetë kjo vepër e dentistit të parë? Një hulumtim tjetër i kryer nga Universiteti i Bolonjës, Itali, mbi një kafkë të vjetër 14,000 vjeçare zbuloi se “një dhëmb i kalbur në nofull ishte pastruar qëllimisht dhe pastruar me një mjet”, sipas BBC. Kjo e bën stomatologjinë një nga profesionet më të vjetra të regjistruara dhe është padyshim një arsye për të buzëqeshur./ProBizz.al/