Elon Musk synon të emërojë pasardhësin e tij si CEO i Twitter deri në fund të vitit 2023

Elon Musk tha të mërkurën se ai mund të jetë në gjendje të emërojë pasardhësin e tij si CEO i Twitter deri në fund të vitit 2023, por së pari duhet të “stabilizojë” kompaninë e tij të mediave sociale.

Mendoj se duhet ta stabilizoj organizatën dhe thjesht të sigurohem që të jetë në një vend të shëndetshëm financiarisht dhe që udhërrëfyesi i produktit të jetë i përcaktuar qartë”, tha Musk në Samitin e Qeverisë Botërore në Dubai.

“Unë mendoj se ndoshta nga fundi i këtij viti duhet të jetë koha e duhur për të gjetur dikë tjetër për të drejtuar kompaninë, sepse mendoj se ajo duhet të jetë në një pozicion të qëndrueshëm rreth fundit të këtij viti.”

Musk mori postin e CEO të Twitter në tetor si pjesë e blerjes së tij prej 44 miliardë dollarësh të firmës së mediave sociale.

Miliarderi tregoi në fund të vitit të kaluar se ai nuk pret të jetë përgjithmonë CEO i Twitter dhe përfundimisht do t’ia dorëzojë frenat dikujt tjetër.

Në dhjetor, Musk postoi një sondazh në Twitter duke pyetur njerëzit nëse ai duhet të largohej nga posti i kreut të Twitter. Shumica e 17.5 milionë votave thanë po.

Do të jap dorëheqjen si CEO sapo të gjej dikë mjaft budalla për të marrë vendin e punës! Pas kësaj, unë thjesht do të drejtoj ekipet e software-it dhe serverëve,” shkroi Musk në Twitter pas sondazhit.

CNBC raportoi në dhjetor se Musk po kërkonte në mënyrë aktive një pasardhës.

Mandati i tij në Twitter deri më tani ka qenë i vështirë, i shënuar nga shkurtime masive të stafit dhe reklamuesit që ikin ose shkurtojnë shpenzimet e tyre në platformë.

Ndërkohë, investitorët në kompaninë tjetër të Musk, Tesla, janë të shqetësuar se ai mund të shpërqendrohet nga ngjarjet në Twitter në një kohë kur prodhuesi i automjeteve po përballet me sfidat e kërkesës dhe konkurrencën në rritje. Musk shiti miliarda dollarë aksione Tesla për të financuar blerjen e tij në Twitter.

Burimi: CNBC