Elon Musk thotë se një recesion global mund të zgjasë deri në pranverën e vitit 2024

Themeluesi dhe CEO i Tesla, Elon Musk mendon se rënia ekonomike globale mund të zgjasë edhe një vit e gjysmë.

Në një shkëmbim në Twitter herët të premten në mëngjes, sipas orës Lindore, drejtuesi i makinës elektrike merkurale dhe njeriu më i pasur në botë tha se recesioni mund të vazhdojë “deri në pranverën e 24”.

Vërejtjet erdhën si përgjigje ndaj një postimi nga Shibetoshi Nakamoto, emri në internet i bashkë-krijuesit të Dogecoin Billy Markus, i cili vuri në dukje se numrat aktualë të koronavirusit “në të vërtetë janë shumë të ulëta. Unë mendoj se gjithçka për të cilën duhet të shqetësohemi tani është recesioni i afërt global dhe apokalipsi bërthamor.”

Sigurisht që do të ishte mirë të kishim një vit pa një ngjarje të tmerrshme globale”, u përgjigj Musk.

Tesla Owners Silicon Valley, një llogari në Twitter me afro 600,000 ndjekës, më pas e pyeti Musk se sa kohë mendonte se do të zgjaste recesioni, të cilit ai u përgjigj: “Vetëm hamendësimi, por ndoshta deri në pranverën e 24-ës“.

GDP globale u rrit me 6% në 2021, por pritet të ngadalësohet në 3.2% këtë vit dhe 2.7% në 2023, sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar. Kjo do të shënonte ritmin më të dobët të rritjes që nga viti 2021 jashtë krizës financiare në 2008 dhe rënies së shkurtër në ditët e para të pandemisë Covid. Rezerva Federale parashikon që PBB-ja në SHBA të rritet vetëm 0.2% këtë vit dhe 1.2% në 2023.

Musk bëhet titani më i fundit i korporatës që shpreh rezerva për ekonominë.

Burimi: CNBC