Gabimet më të zakonshme që bëjmë me lëkurën

Nuk vendosim krem dielli

Kremi mbrojtës është i domosdoshëm për t’u përdorur në cdo ditë të vitit, në rastin më të mirë mund ta aplikoni edhe disa herë gjatë ditës.

Dështimi për të mbrojtur lëkurën e djegur

Nëse digjeni nga rrezet e diellit duhet të vendosni menjëherë krem qetësues dhe të vazhdoni të aplikoni SPF-në.

Dehidratimi

Është shumë e rëndësishme që gjatë ditës të konsumohet shumë uji dhe mos të ndodhë dehidratimi i cili pasqyrohet edhe në lëkurë.