Google blen Alter, startup-i që krijon avatare përmes inteligjencës artificiale për të sfiduar TikTok

Google ka blerë Alter, një startup të inteligjencës artificiale (AI) që ndihmon krijuesit dhe markat të shprehin identitetin e tyre virtual nëpërmjet krijimit të avatarëve, për rreth 100 milionë dollarë, tha një burim i njohur me këtë çështje për TechCrunch, në një përpjekje për të rritur lojën e tij të përmbajtjes dhe për të konkurruar më mirë me TikTok.

Blerja përfundoi rreth dy muaj më parë, tha burimi, por asnjë nga kompanitë nuk e bëri të ditur atë për publikun. Disa nga drejtuesit kryesorë të Alter kanë përditësuar profilet e tyre në LinkedIn për të treguar se janë bashkuar me Google pa e pranuar blerjen. Burimi kërkoi anonimitetin sepse ata po ndajnë informacione jo publike.

Një zëdhënës i Google konfirmoi për TechCrunch se kompania ka blerë Alter, por nuk pranoi të komentojë mbi kushtet financiare të marrëveshjes.

Alter me seli në SHBA dhe Çeki e filloi jetën e saj si Facemoji, një platformë që ofronte teknologji plug-and-play për të ndihmuar zhvilluesit e lojërave dhe aplikacioneve të vendosnin sisteme avatar në aplikacionet e tyre. Startup-i mori 3 milionë dollarë financim fillestar nga investitorët, duke përfshirë Play Ventures, Roosh Ventures dhe Twitter.

Facemoji më vonë u riemërua si Alter.

Google shpreson të përdorë Alter për të përmirësuar dhe rritur ofertat e tij të përmbajtjes, tha një person i njohur me këtë çështje.

Burimi: Tech Crunch