Instagram do t’u ofrojë krijuesve deri në $35,000 për të postuar video në klonin e tij të TikTok

Instagram po ofron shuma masive parash për krijuesit që postojnë video në Reels, konkurrentin e TikTok, siç theksohet në një dy raporte nga TechCrunch dhe Business Insider. Instagram njoftoi programin e tij të bonusit për Reels në korrik, kur CEO i Meta Mark Zuckerberg tha se kompania do t’u paguante 1 miliard dollarë krijuesve deri në vitin 2022.

Këto raporte hedhin dritë se sa krijues individualë po ofrohen për Reels e tyre dhe sa shikime duhet të marrin për të marrë shpërblimin maksimal të bonusit.

Përmes një postimi në Reddit, TechCrunch tregoi se një personi i ishte ofruar deri në $35,000 nëse një Reel i tij do të kapte 58.31 milionë views në një muaj.

Përdoruesve u shfaqet një ekran që përshkruan skemën e bonusit.

Ndërkohë, krijuesve më të vegjël u janë ofruar shuma shumë më modeste. Maddy Corbin, një krijuese me rreth 52,000 ndjekës në Instagram tregon se asaj i është ofruar një shumë prej $1,000, por ajo njeh dhe persona të tjerë të cilëve i janë ofruar më pak para, $600 ose $800. TechCrunch raporton se këto bonuse duket se po rriten me kalimin e kohës – një krijuesi tjetër me 24,000 ndjekës në Instagram, së fundmi iu ofruan 8,500 dollarë për 9.28 milionë shikime. E njëjta pagesë iu ofrua një anëtari të stafit të Verge me 15,000 ndjekës.

Duket se nuk ka ndonjë rregull të fortë se si shumat e pagesave korrespondojnë me numrin e ndjekësve.

Instagram thotë se programi është në fazat e hershme dhe se është ende duke eksperimentuar me formatin.

Nga ana e tij, TikTok duket se nuk është i shqetësuar nga shuma e parave që hidhen nga konkurrentët e tij. Në fund të shtatorit, ajo njoftoi se kishte kaluar shifrën e 1 miliard përdoruesve aktivë mujorë.

Burimi: The Verge