Ju duhen të paktën 1 milion dollarë të kursyera për të dalë në pension në këto qytete

Sa mendoni se do t’ju duhet të kurseni për të dalë në pension?

Nëse jeni në një nga këto qytete të mëdha, përgjigja do të jetë të paktën 1 milion dollarë për të jetuar një mënyrë jetese mesatare, sipas MagnifyMoney.

Për të gjetur shumën e nevojshme për të dalë në pension në çdo qytet, analistët përdorën të dhëna nga Byroja e Statistikave të Punës të SHBA, Byroja e Analizës Ekonomike, Fondacioni i Taksave, Byroja e Regjistrimit dhe Administrata e Sigurimeve Shoqërore për të llogaritur të ardhurat para taksave të nevojshme për të përmbushur shpenzimet mesatare të pensionistëve.

Qytetet ku nevojiten 1 milion dollarë për të dalë në pension

28 qytetet ku një pensionist mesatar duhet të ketë të paktën 1 milion dollarë të kursyer, sipas një analize të MagnifyMoney

1 milion dollarë është një numër i madh,” tha planifikuesja e certifikuar financiare Marguerita Cheng, CEO dhe bashkëthemeluese e Blue Ocean Global Wealth dhe anëtare e Këshillit Këshillues të CNBC.

Ajo shtoi se njerëzit nuk duhet domosdoshmërisht të mbingarkohen duke parë atë shifër. Ka gjëra që mund të bëni paraprakisht për t’u siguruar që jeni të përgatitur për pension.

Ku janë qytetet më të shtrenjta

Analiza zbuloi se ka 28 qytete ku ju duhen më shumë se 1 milion dollarë për të dalë në pension, rreth 7% e të gjitha metrove që u përfshinë në raport.

Vendet më të shtrenjta janë të përqendruara në brigjet lindore dhe perëndimore, dhe vetëm pesë shtete – Alaska, Kalifornia, Hawaii, Nju Jorku dhe Oregon – kanë më shumë se dy nga qytetet më të kushtueshme. Kalifornia ka më shumë nga çdo shtet, me 14 qytete ku pensionistët duhet të kenë më shumë se 1 milion dollarë për të jetuar të qetë.

Nuk ishte një surprizë e madhe duke pasur parasysh që ne e dimë se shumë pjesë bregdetare të vendit priren të kenë metrotë më të shtrenjta,” tha Ismat Mangla, drejtor i lartë i përmbajtjes në LendingTree, organizata mëmë e MagnifyMoney.

Pjesa tjetër e listës tregon gjithashtu se kostot ndryshojnë shumë në varësi të vendit ku planifikoni të dilni në pension. Duhen më pak se 1 milion dollarë për të dalë në pension në 93% të mbetur të metrove të analizuara nga MagnifyMoney.

Në një qytet – Jackson, Tennessee – një pensionist mesatar mund t’i duhen më pak se 500,000 dollarë.

Burimi: CNBC