Këshilla për karrierën nga asistentja e Conan O’Brien: Jini mediokër

Shumë millennial-ë kanë përqafuar kohët e fundit braktisjen e qetë, por Sona Movsesian, asistentja prej 13 vitesh e Conan O’Brien, e ka bërë këtë për më shumë se një dekadë.

“E kuptova shumë herët, thjesht do të jem mediokre”, tha ajo në podkastin e Insider-it The Refresh. “Dhe kjo është krejtësisht mirë me mua. Shumica e njerëzve janë mediokër.”

Termi i ri popullor, i cili fitoi tërheqje pasi Insider publikoi një histori mbi “kulturën e bregdetit” në mars, përshkruan idenë e vendosjes së kufijve punë-jetë ndërkohë që jeni ende duke mbledhur një rrogë. Popullariteti i tij në rritje në mediat sociale tregon se si brezat e rinj po e kundërshtojnë pritshmërinë se duhet të shkojnë përtej punës së tyre.

Në librin e Movsesian “The World’s Worst Assistant”, tani një bestseller i New York Times, ajo detajon se si dremitej në punë, shikonte filma në tryezën e saj dhe bënte “sasinë më minimale të punës së mundshme”.

“Shumica e njerëzve do të ishin proaktivë dhe do të gjenin gjëra të tjera për të bërë gjatë atyre momenteve të pushimit,” tha ajo. “Unë nuk isha ai person. Nuk isha “Hmm, më lejoni të bëj më shumë punë për veten time”. Unë thoja: “Oh, e bëra punën që duhet të bëj, kështu që kjo është koha ime e pushimit. Kështu që unë do të shikoj 12 episode të Schitt’s Creek.”

Ndërsa Movsesian e shkroi librin e saj përpara se ta linte në heshtje temën e bisedës, ajo thotë se termi rezonon me të. Ajo tha se e do punën e saj sepse ndihet e respektuar, e kompensuar në mënyrë të drejtë dhe e dëgjuar, por ende nuk ndihet e detyruar të punojë më shumë sesa duhet.

Megjithatë, ajo e di që shumë prej tyre që vendosin kufij në punët që bëjnë nuk kanë të njëjtën dashuri për punëdhënësit e tyre.

“Mendoj se shumë nga këta njerëz që vendosin kufij në punët që bëjnë’ thonë, “Nuk kam nevojë të vras ​​veten për këtë punë”, veçanërisht nëse nuk ndiejnë respekt ose nuk ndjejnë se janë kompensuar siç duhet ose ndihen sikur nuk po dëgjohen”, tha Movsesian. “Unë mendoj se nëse dëshironi që dikush të bëjë diçka dhe nuk është pjesë e përshkrimit të punës, atëherë nuk duhet të prisni që ai të duhet të shkojë përtej dhe përtej nëse nuk dëshiron.

Ndërsa disa kritikë kanë argumentuar se braktisësit e qetë po pengojnë rritjen e tyre të karrierës, Movesian thotë se është e mundur të ngjitesh në Hollywood vetëm duke bërë punën e caktuar – dhe duke mos iu nënshtruar kushteve të vështira të punës.

Ajo është padyshim dëshmi për këtë.

Burimi: Insider