Meta do të fillojë testimin e mjeteve për të fituar para për metaverset e saj

Pronari i Facebook, Meta Platforms (FB.O) ka filluar të testojë mjetet për shitjen e aseteve dhe përvojave digjitale brenda platformës së saj të realitetit virtual Horizon Worlds, një pjesë kyçe e planit të saj për krijimin e një metaverse, tha të hënën.

Mjetet do të jenë të disponueshme fillimisht për grupin e përzgjedhur të përdoruesve që po krijojnë klasa virtuale, lojëra dhe aksesorë të modës brenda platformës gjithëpërfshirëse të kompanisë, e cila është e aksesueshme përmes kufjeve VR, tha Meta në një deklaratë.

Duke përdorur një mjet, ata përdorues të përzgjedhur do të jenë në gjendje të shesin aksesorët e tyre ose të ofrojnë akses me pagesë në hapësirat e specializuara digjitale që kanë ndërtuar, tha kompania.

Gjigandi i mediave sociale po teston gjithashtu një program “bonus krijues” për një grup të vogël përdoruesish të Horizon Worlds në Shtetet e Bashkuara, përmes të cilit do t’i paguajë pjesëmarrësit çdo muaj për përdorimin e veçorive të reja që kompania lançon.

Ne duam që të ketë mijëra botë të mrekullueshme dhe që kjo të ndodhë duhet të ketë shumë krijues që mund të mbështesin veten dhe ta bëjnë këtë detyrën e tyre”, tha shefi ekzekutiv Mark Zuckerberg në një bisedë me adoptuesit e hershëm të mbajtur brenda Horizon Worlds duke përdorur avatarë.

Kompania mëmë Facebook, e cila ndryshoi emrin e saj në Meta vitin e kaluar, ka investuar shumë në realitetin virtual dhe të shtuar për të reflektuar bastin e saj të ri në metaverse, një ide futuriste e një rrjeti mjedisesh virtuale të aksesuara nëpërmjet pajisjeve të ndryshme ku përdoruesit mund të punojnë, të shoqërohen dhe të luajnë.

Kompania po konkurron me lojtarët e ardhshëm të botës virtuale ku toka, ndërtesa, avatarë dhe madje edhe emra mund të blihen dhe shiten si tokena jo të këmbyeshëm, ose asete virtuale të bazuara në blockchain. Tregu për këto asete shpërtheu vitin e kaluar, me shitjet që ndonjëherë kapnin qindra mijëra dollarë.

Meta’s Horizon Worlds, një platformë e gjerë sociale VR, dhe Horizon Venues, e cila është e përqendruar në ngjarjet virtuale, janë përsëritje të hershme të hapësirave të ngjashme me metaverset.

Burimi: Reuters