Nëse vëreni këtë gjë, dilni menjëherë nga pishina, paralajmërojnë ekspertët

Nuk ka asgjë më freskuese sesa një zhytje në një pishinë në një ditë të nxehtë vere. Por, për aq sa ndoshta nuk doni të mendoni për ta, ekzistojnë disa faktorë që mund ta bëjnë seancën tuaj të notit një rrezik sigurie. Nga nivelet e pamjaftueshme të klorit, te hapat e rrëshqitshëm e deri tek mbytja vdekjeprurëse, ndoshta nuk është ndonjë lajm i ri për ju që pishinat mund t’ju vënë në rrezik nëse nuk jeni të kujdesshëm. Por ka një gjë që mund të mos e kuptoni dhe do të thotë se nuk është aspak e sigurt të jesh në pishinë – dhe duhet të largoheni menjëherë. Për të zbuluar se çfarë duhet të shmangni në pishinë për të qëndruar i sigurt, lexoni më tej.

Nëse shihni rrufe ose dëgjoni bubullima, dilni menjëherë nga pishina.

Mund të mos e mendoni shumë nëse shihni se një pikë shiu bie në pishinën kur notoni, por është e rëndësishme të keni kujdes se sa shpejt mund të përshkallëzohet një stuhi, veçanërisht kur përfshihen rrufe dhe bubullima. Ekspertët e sigurisë paralajmërojnë notarët dhe pronarët e pishinave se që në rastin e parë që një stuhi të kthehet në rrymë elektrike, ekziston një rrezik serioz i goditjes nga elektroshoti për këdo në ujë, dhe pishina duhet të lirohet me efekt të menjëhershëm në shenjën e parë të ndryshimit të motit.

“Noti gjatë një stuhi është një nga gjërat më të rrezikshme që mund të bëni”,-shpjegojnë ekspertët në Sunsational Swim School. “Rrufeja godet rregullisht ujin dhe meqenëse uji përçon energji elektrike, një rrufe në afërsi mund t’ju vrasë ose dëmtojë. Sa herë që dëgjoni bubullima, ose shihni rrufe, duhet të dilni nga uji dhe në një vend të sigurt.”

Ju jeni një kanal i mundshëm për energjinë elektrike në pishinë.

Ron Holle, meteorolog hulumtues në Laboratorin Kombëtar të Stuhive të Rënda të NOAA, i shpjegoi USA Today se ndërsa pishinat janë të vogla dhe nuk ka gjasa të goditen drejtpërdrejt nga rrufeja, “zona që prek një pishinë është mjaft e madhe”.

Linjat e energjisë, linjat telefonike dhe hidraulika përreth pishinës “janë zakonisht vende të pasigurta gjatë një stuhie, sepse rryma nga një rrufe do të kalojë lehtë përmes ujit në këmbë, dusheve dhe hidraulikëve të tjerë. Meqenëse pompa, dritat dhe pajisjet e tjera kanë linjat e energjisë të lidhura me hidraulikun, një goditje në çdo pjesë të një kompleksi pishine mund të ndikojë në të gjithë atë,” thotë Holle.

Eksperti i hidraulikës Ray Brosnan më parë i tha Best Life se “nëse rrufeja, rryma elektrike do të ndjekë rrugën që gjen me rezistencën më të vogël deri në tokë. Kjo do të thotë nëse trupi juaj është dirigjenti më i mirë në afërsi, do të udhëtoj edhe përmes teje”. Ai shton: “Kur jeni të lagur, rezistenca natyrore që trupi juaj ka ndaj rrufesë pritet në gjysmë”.

Mund të jetë e vështirë të vlerësohet se sa e afërt është një stuhi, prandaj është më mirë të mos notoni në shi.

Burimi: Best Life