Netflix do të nisë transmetimet e drejtpërdrejta – live streaming

Netflix mund të zgjerohet duke shton veçorinë e livestreaming – transmetim të drejtpërdrejtë. Sipas një raporti nga Deadline, Netflix aktualisht është duke punuar në një opsion të transmetimit të drejtpërdrejtë për stand-up speciale dhe përmbajtje të tjera të drejtpërdrejta.

Siç theksohet nga Deadline, mbështetja për transmetimet e drejtpërdrejta mund të hapë mundësinë që Netflix të transmetojë ribashkime të drejtpërdrejta, si ai i mbajtur së fundmi nga reality show i pasurive të paluajtshme Selling Sunset, si dhe të mundësojë votimin e drejtpërdrejtë për shfaqjet e konkurrencës.

Netflix gjithashtu mund ta përdorë këtë veçori për të transmetuar komedi speciale të drejtpërdrejta. Këtë vit, Netflix mbajti festivalin e tij të parë të komedisë live dhe personalisht, të quajtur Netflix Is a Joke Fest. Eventi me bazë në Los Anxhelos zgjati disa ditë dhe paraqiti mbi 130 humoristë të njohur, duke përfshirë Ali Wong, Bill Burr, Jerry Seinfeld, John Mulaney dhe më shumë.

Netflix ka vendosur të fillojë transmetimin e disa prej shfaqjeve që ka regjistruar në event më vonë këtë muaj dhe në qershor, por një opsion livestreaming mund t’u japë përdoruesve në shtëpi mundësinë për të parë shfaqje ndërsa ato shpalosen (kjo është nëse Netflix zgjedh të rikthejë festivalin vitin tjeter).

Disney Plus, një nga rivalët më të mëdhenj të Netflix, tashmë ka hyrë në transmetime të drejtpërdrejta. Në shkurt, Disney Plus transmetoi një shfaqje të drejtpërdrejtë të Çmimeve të Akademisë, e para për shërbimin. Ajo është bërë gjithashtu shtëpia e re e serisë së konkursit të vallëzimit të të famshëmve, Dancing With the Stars, e cila do të debutojë si një serial live në platformë më vonë këtë vit.

Në raportin më të fundit të fitimeve të Netflix, shërbimi i transmetimit raportoi humbjen e abonentëve për herë të parë në më shumë se një dekadë, ndërsa Disney Plus arriti të shtojë 7.9 milionë përdorues të rinj në tremujorin e parë të 2022. Për të ndihmuar në përballimin e rënies së të ardhurave dhe abonentëve, Netflix ka lënë të kuptohet për goditjen e mundshme të shpërndarjes së fjalëkalimeve, si dhe shtimin e një opsioni më të lirë të transmetimit të mbështetur nga reklamat.

Burimi: The Verge