Një burrë u burgos pasi refuzoi të lërë kabinën e tij prej 27 vitesh në tokën e dikujt tjetër

David Lidstone, i njohur si “River Dave”, jetoi në një kabinë jashtë rrjetit (pa elektricitet, ujë etj.) në pronën private të dikujt tjetër për 27 vjet para se të shkatërrohej nga një zjarr të mërkurën, raportoi Kathy McCormack e Associated Press.

Kabina në pyjet e Canterbury, New Hampshire, u dogj plotësisht, sipas një njoftimi për shtyp nga Departamenti i Zjarrit në Canterbury, i cili thotë se Zyra e Shtetit e Zjarrit Marshall po heton shkakun e zjarrit.

Lidstone – i cili nuk ishte në kabinën në kohën e zjarrit – u burgos me një sanksion përbuzjeje civile për refuzimin për të lënë pronën më 15 korrik, sipas një përmbledhje të rastit të Gjykatës Superiore Merrimack të marrë nga Insider.

AP raportoi se Lidstone, 81 vjeç, u informua se do të lirohej me kusht që të lironte kabinën, gjë që ai ka refuzuar ta bëjë që nga viti 2017 kur një gjyqtar e urdhëroi atë të linte pronën. Para zjarrit të mërkurën, u kuptua gjithashtu se Lidstone gjithashtu mund të lirohej 30 ditë pasi ishte burgosur, ose nëse pronari aktual do të prishte kabinën, raportoi AP.

A fire in the woods that burned down a cabin.

Toka i përket Leonard Giles, i cili tha se nuk e dinte që Lidstone ishte në tokë derisa një administrator i qytetit e informoi atë në 2015 me shqetësimet në lidhje me depozitimin e mbeturinave dhe shkeljet e mundshme të zonimit, sipas një ankese që Giles e paraqiti në vitin 2016, raportoi AP.

Familja e Giles ka në pronësi tokën që nga viti 1963 dhe nuk ka plane zhvillimore aktuale, sipas AP. I njëjti burim gjithashtu raportoi se pronari aktual kishte shpresuar të prishte kabinën e Lidstone.

Avokati i Giles, Lisa Snow Wade tha se shumica e sendeve të Lidstone u nxorën nga kabina para zjarrit, sipas AP. Giles dhe Snow Wade, respektivisht, nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesës së Insider për koment.

Lidstone, i cili nuk ka përfaqësim ligjor, ka pohuar se kabina e tij është “një kabinë gjuetie dhe peshkimi, jo një shtëpi”, raportoi AP. Lidstone gjithashtu ka thënë se pronari i tha atij se mund të jetonte atje vite më parë, por nuk ka asgjë me shkrim për ta vërtetuar këtë, sipas të njëjtit burim.

Në raportin e AP-së Lidstone ishte i njohur për ftimin e aventurierëve në shtëpinë e tij dhe tregimin e tyre për jetën e tij.

After decades in woods, New Hampshire man forced from cabin | News |  indianagazette.com

Kabina e Lidstone ishte një strukturë dykatëshe prej druri me një kuzhinë dhe sobë druri që ai e ktheu në një zgjua bletësh, dhe ku jetonte me një mace dhe disa pula, sipas AP. Shefi i Departamentit të Zjarrit të Canterbury, Michael Gamache i tha AP se asnjë kafshë nuk u gjet në vendin e zjarrit.

Ndërsa një seancë do të mbahet më 11 gusht, sipas përmbledhjes së çështjes së Gjykatës Superiore Merrimack të marrë nga Insider, AP raporton se statusi i Lidstone është i pasigurt në këtë kohë.

Burimi: Insider