Një parcelë tokë digjitale u shit në metaverse për 2.43M $ – më shumë se shumica e shtëpive në NYC dhe San Francisko

Decentraland është një nga metaverset më të njohura.

Pasuritë e paluajtshme po lulëzojnë në metaverse.

Një copë tokë digjitale në Decentraland – një mjedis online, vetëm virtual – u shit për një kriptomonedhë rekord me vlerë 2.43 milionë dollarë të martën, më shumë se dyfishi i rekordit të mëparshëm për pasuritë e paluajtshme virtuale prej më shumë se 913,000 dollarë.

Kjo është gjithashtu pak më e lartë se shtëpia mesatare në Manhatan dhe shumë më e lartë se çmimet në lagjet e tjera si dhe ato në San Francisko.

Metaverse Group, një degë e Tokens.com, përfundoi blerjen për një copë toke digjitale për 618,000 MANA, ose rreth 2,428,740 dollarë në atë kohë, sipas një zëdhënësi të Decentraland dhe një deklarate nga Tokens.com. MANA është kriptomonedha e Decentraland, të cilën përdoruesit e përdorin për të blerë dhe shitur asete në hapësirën virtuale.

Tokens.com tha se do të përdorë “pasurinë e parcelave 116 në zemër të distriktit Fashion Street” të Decentraland për zgjerim në industrinë e modës digjitale.

Për të qenë të sigurt, shtëpitë në kryeqytetet e financave dhe teknologjisë në SHBA janë ende më të shtrenjta në bazë të një metri katror.

Një parcelë toke në Decentraland është e barabartë me 52.5 metra katrorë. Blerja e Tokens.com është afërsisht e barabartë me 6,090 metra katrorë tokë – shumë më tepër se 1,150 metra katrorë në një shtëpi mesatare në San Francisko. Kjo rezulton në afërsisht 37 dollarë për metër katror në Decentraland kundrejt 111 dollarëve në San Francisko.

Interesi për metaverset është rritur në qiell që kur Facebook e quajti veten Meta. Entuziastët blejnë tokë në metaverse si një investim spekulativ dhe prona të tjera digjitale janë shitur gjithashtu me çmime të larta.

Shenjat kripto të lidhura me metaverset janë rritur së fundmi, me MANA që u rrit pothuajse 60% në javën e fundit.

Burimi: Insider