Pronari i ‘Alvin dhe Ketrushët’ po kërkon t’i shesë ata për 300 milionë dollarë

Bagdasarian Productions, pronar i ekskluzivitetit Alvin and the Chipmunks, është duke kërkuar një blerës, sipas njerëzve me njohuri për këtë çështje, pasi duket të arkëtojë çmimet premium që kompanitë e medias dhe investitorët e kapitalit privat kanë qenë të gatshme të paguajnë për pronësinë intelektuale.

Kompania, në pronësi dhe operuar nga Ross Bagdasarian Jr. dhe gruaja e tij, Janice Karman, ka zhvilluar bisedime me disa blerës të mundshëm, duke përfshirë ViacomCBS, por nuk ka arritur një marrëveshje për kushtet.

Bagdasarian Productions po punon me një këshilltar financiar dhe ka kërkuar një çmim prej rreth 300 milionë dollarë.

Shërbimet e transmetimit si Paramount+ e ViacomCBS, HBO Max e WarnerMedia dhe Netflix kanë qenë në kërkim të pronës intelektuale për të rritur ofertat e tyre të abonimit. Netflix tha në shtator se bleu katalogun e Roald Dahl, autor i librave për fëmijë duke përfshirë “Charlie and the Chocolate Factory”, “James and the Giant Peach” dhe “Matilda”. Bloomberg raportoi se marrëveshja kushtoi më shumë se 700 milionë dollarë.

Burimi: @pubitylatest