Thëniet poetike të djalit autik për karantinën janë kthyer në art

Vëzhgimet poetike rreth bllokimit të bëra nga një djalë i ri autik po kthehen në art. Një video e shkurtër nga BBC tregon historinë e Woody, një fëmijë tetë vjeç në Londër “thëniet” e të cilit rreth pandemisë po bëhen art nga babai i tij, Sonny, i cili punon si drejtor arti.

Gjatë pandemisë, prindërit e Woody zbuluan se ai “shpesh thotë këto thënie të thella të vogla që janë mjaft origjinale”. Duke dhënë një shembull, Sonny kujton një moment kur Woody “u kthye nga ata dhe tha:” Nuk ndihet kurrë si mbyllje me ju“.

Citimet e Woody, të quajtura “wood-izëm”, më pas shkruhen stilistikisht, shtypen dhe shndërrohen në karta ose postera, të cilat janë në dispozicion për t’u blerë.

Një përqindje e fitimeve shkon për bamirësinë Ambiciozë Rreth Autizmit për të rinjtë me autizëm. Klipet në video tregojnë printime të kornizuara të citateve, të tilla si: “Pse Covid duhej të zgjidhte këtë planet?” dhe “Do të doja të ishim të vetmit njerëz në këtë planet“.

“Unë nuk dua që jeta të kthehet në normalitet, unë dua që ajo të kthehet në më mirë“,-lexon një tjetër poster.

https://www.instagram.com/tv/CMxke2VHkdm/?utm_source=ig_web_copy_link

Duke folur për procesin krijues të djalit të saj, nëna e tij Charlotte tha: “Është mënyra e tij për të hequr atë shqetësim, frikë dhe zhgënjim vetëm në mënyrën se si ai di ta bëj më mirë.”

Woody u diagnostikua me autizëm në moshën tre vjeçare. Autizmi i referohet një game të gjerë kushtesh të karakterizuara nga sfida me aftësi shoqërore dhe komunikim. Charlotte kujtoi se si Woody gjithmonë kishte një lidhje të veçantë me librat, duke deklaruar: “Ai vinte lart e poshtë dhomës së ndenjes, duke recituar një libër që sapo ishte lexuar. Ai e mesoi atë fjalë për fjalë vetëm me një lexim.

I pyetur për atë që mendon për “situatën Covid”, Woody u përgjigj: “Është pak e keqe dhe pak e mirë në të njëjtën kohë, por jam i sigurt që do ta kalojmë së shpejti.