Twitter i bashkohet Instagramit në kopjimin e videove reaguese të TikTok

Twitter ka njoftuar se është duke testuar një veçori të quajtur “quote tweet with reaction”, ku mund të futni një kopje të një tweet në një foto ose video në vend që t’i përgjigjeni me tekst.

Twitter thotë se funksioni aktualisht është duke u testuar në iOS. Nëse keni akses në këtë veçori, menyja e retweet-it do të ketë një buton “Quote Tweet with reaction”. Prekja e tij do t’ju çojë në një ekran ku mund të bëni një foto ose video për ta vendosur tweet-in në krye, ose të zgjidhni një nga fotot e shkrepura nga kamera juaj. Një nga drejtuesit e produkteve të Twitter bëri një tweet reagimi ndaj njoftimit, i cili na lejon të shohim se si reagimet do të shfaqen tek përdoruesit.

Veçoria është e ngjashme me përgjigjet video të TikTok, të cilat Instagram i kopjoi së fundmi për veçorinë e tij Reels. Vetë Twitter ka shtuar gjithashtu mënyra të reja për të ndarë tweet-et – në dhjetor 2020, ai shtoi aftësinë për të futur një tweet në një Snapchat chat ose story.

Disa përdorues të Twitter-it, si dhe anëtarë të stafit në The Verge, kanë shprehur shqetësimin se këto tweet reagimi mund të jenë një vektor i lehtë për ngacmim. Ndërsa është relativisht e lehtë për platformën që të moderoj tweet të rregullta të citateve, është më e vështirë të skanosh në mënyrë programore përmbajtjen e një fotoje ose videoje. Disa nga veçoritë e tjera të Twitter përfshijnë zbutje të tilla si aftësia për të hequr dorë nga etiketimi i fotove ose kufizimi i atyre që mund t’u përgjigjen tweeteve tuaja.

Megjithatë, zëdhënësja e Twitter, Viviana Wiewall i tha The Verge në një email se “aktualisht nuk do të mund të çaktivizoni se kush mund dhe nuk mundet” të përdorë funksionin në tweet-et tuaja, pasi ai trashëgon sjelljen standarde të tweet-eve. Kur u pyetën nëse veçoria që përdorej për ngacmim ishte një shqetësim, ata u përgjigjën:

"Siguria e njerëzve në Twitter është prioriteti ynë dhe ndërsa ne nuk parashikojmë që kjo të përdoret në një mënyrë të dëmshme, ne do të monitorojmë nga afër përdorimin e produktit dhe do të sigurojmë që çdo abuzim të gjykohet sipas Rregullave të Twitter."

Kompania gjithashtu njoftoi se po teston një dizajn të ri që ju lejon të filloni të shkruani një tweet nga pamja kryesore e linjës kohore, në vend që të shtypni një buton që ju çon në një ekran kompozimi.

Burimi: The Verge